سرعت وبسایت فاکتور بسیار مهمی در رنکینگ (Ranking) گوگل است. اگر بخواهیم که سایتم در صفحه اول و ردههای بالای گوگل ظاهر شود حتما باید سرعت سایتمون بالا باشه یعنی اینکه وقتی اسم سایت را تایپ کنیم در سریع ترین زمان سایت لود شود و کاربر را معطل نکند.
همچنین هنگامی که صفحات را عوض میکنیم، سریع به صفحات مختلف دسترسی داشته باشیم. توجه داشته باشید، از طریق ابزار tools که در خود گوگل قرار دارد، میتوان سرعت سایت را متوجه شویم. در ادامه با مفهوم کش و نصب بر روی سایتتان و تنظیمات آن و تاثیر نتایج آن را مورد بررسی قرار میدهیم. با ما همراه باشید.
من میتوانم به شما توصیه کنم برخی از روشهای افزایش سرعت سایت را در نظر بگیرید:
- بهینهسازی تصاویر: حجم بالای تصاویر ممکن است باعث کاهش سرعت سایت شما شود. بنابراین، بهینهسازی تصاویر و کاهش اندازه آنها میتواند عملکرد سایت را بهبود بخشد.
- فشردهسازی فایلها: مقدار دادهای موجود در فایلهای سایت را کاهش دهید، میتوان با استفاده از فشردهسازی فایلها از جمله CSS و JavaScript این کار را انجام دهید.
- استفاده از CDN: استفاده از شبکهی توزیع محتوا میتواند به افزایش سرعت سایت شما کمک کند، بطوری که محتوای شما از سرور در نزدیکی کاربران فراهم شود، و بهینه سازی بارگذاری کلی سایت.
- استفاده از شبکهی تحویل محتوا: با استفاده از شبکهی تحویل محتوا میتوانید محتوای سایت خود را به صورت پوستهی سریعتری به کاربران ارائه دهید. سرعت بارگذاری و انعطاف پذیری این شبکهها به عنوان یک سرویس در دسترس است.
- استفاده از فناوریهای حافظهی میانی: از راهحلهای مثل Varnish cache یا Memcached برای بهبود سرعت اجرای سایت استفاده کنید.
- به روز رسانی سیستم مدیریت محتوا: با به روز رسانی پلتفرمهای محتوایی مانند وردپرس اجازه میدهد که به روز نگه داشته شده و با بهینهسازی بهروزرسانیهای منتشر شده عملکرد سایت شما بهبود یابد.
- کاهش فایلهای غیر ضروری: بررسی فایلهایی مانند فونتها و دستورات CSS و حذف فایلهای غیر ضروری میتواند به پایدار نگه داشتن سایت شما کمک کند.
- بهروزرسانی و بهینهسازی سرور: در صورتی که سرور شما مناسب تمام نیازهای سایت شما نیست، میتوانید به سرور با کارایی بالا تغییر دهید.
- استفاده از روشهای کاهش بافر و افزایش سرعت: برخی از راهحلهای مانند HTTP2 و کماضافه کردن DNS شاید بتوانند به شما کمک کنند تا سرعت سایت خود را بهبود بخشید.
با هر کدام از این راهکارها میتوانید سایت خود را به سمت سرعت و کارایی بهتر حرکت دهید.
عوامل موثر بر بالا رفتن سرعت سایت
۱. یکی از عوامل مهم بالا رفتن سرعت سایت استفاده از یک هاست خیلی خوب است، که باید پرسرعت باشد یعنی وقتی اسم domain را سرچ میکنیم، سریع اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد. همچنین هرچه مدتزمانی کار نکردن سایت کوتاهتر باشه بهتر است؛ پس سعی کنید هاستینگ خوبی بخرید و فایلها را در جای خوبی خوب هایت کنید تا سریع پاسخ دهد.
۲. موقعیت کشور خود را در نظر داشته باشیم. مثلا اگر من در کانادا هستم و سایتم قراره آنجا را پوشش دهد، بهتر است هاستین خوبی از خود کشور کانادا انتخاب کنم و سرورها در کانادا باشد. این باعث بالا رفتن سریعتر سایت میشود. اگر غیر از این عمل کنید، موجب پایین آمدن سرعت خواهد شد. پس به مکان خود و همچنین مشتریان توجه داشته باشیم.
۳. اگر بخواهیم سرعت خود سایت بالا رود، باید سایت بهینه شود. برای این کار روشهای مختلفی هست. اولین مسئلهای که باید به آن توجه کنیم، تصاویر به کار برده شده است. تصاویر باید کیفیت بالا و سایز کوچکی داشته باشند؛ چون لود کردن را در زمان کمتری انجام میدهد. همچنین کدها نیز بسیار تاثیرگذار است.
نکته: برای کسانی که برنامهنویس نیستند و سایت با سرعت بالایی میخواهند داشته باشند، این است که سعی کنند پلاگینهای کمتری برای آن به کار ببرند. پس حتی اگر پلاگین بدون استفاده دارید، آنها را حذف کنید.
۴. علاوه بر این، جاهایی که امکان قرار دادن کدها در سایت، بدون استفاده از پلاگین وجود دارد، سعی کنیم خودمان به صورت دستی انجام دهیم.
۵. در نهایت استفاده از پلاگینهایی که خود آنها سرعت سایت را سریعتر میکنند که از تکنیکهایی مثل لیزی لود (lazy load) استفاده میکنند. لیزی لود یعنی وقتی از فلان پلاگین استفاده میکنید باعث میشود که همه عکسها با هم لود یا بالا نیاید. مثلا عکس همون صفحه اول را نشان میدهد بعد که به پایینتر رفتیم عکسهای بعدی لود میشوند.
خدمات افزایش سرعت سایت
افزایش سرعت لود شدن سایت به توجه به موقعیت سایت راه های مختلفی دارد. اگر به فکر این هستید که سرعت سایت خود را افزایش دهید با تیم یاسئومی در ارتباط باشید. زیرا ما تمامی کارهای قابل انجام را برای افزایش سرعت سایت تان انجام می دهیم.
تکنیکهای مختلف برای سریعتر کردن سایت
در این بخش به تکنیکهای بالا بردن سرعت سایت اشاره میکنیم. البته مهمترین نکته نیاز به ابزاری مناسب برای سنجش و مقایسه سایت قبل از شروع کار و بعد از آن داریم. یکی از بهترین این ابزارها tools خود گوگل است که سایت را آنالیز کرده و به ما میگوید که مثلا کیفیت و سایز عکسها را بهتر انتخاب کنیم.
در کل پیشنهادهایی به ما میدهد که انجام دادن آنها پله پله سرعت سایت ما بالا میرود و به صورت یک عدد نشان میدهد که این سایت در دسکتاپ روی کامپیوتر با چه سرعتی بالا میآید و روی گوشیها به چه صورتی میآید. اینها نکات مهمی است که خود گوگل برای ما انجام میدهد. بهترین tools همان گوگل است که دسترسی به ان خیلی راحت است.
روش استفاده از tools
اهمیت استفاده از tools زمانی مشخص میشود که وقتی کاربر به سایت ما مراجعه میکند و بدون اینکه زمان زیادی به بالا اومدن سایت صرف شود سریع به خواسته خود برسد؛ ما میخواهیم کاری کنیم که بازدیدکننده رضایت کاملی از کلیک کردن روی سایت ما داشته باشد. حتی افرادی که از گوشی یا سلفون استفاده میکنند، حجم دیتای زیادی استفاده نشود. بریم سراغ روش انجام کار:
کافیه بریم داخل گوگل google page speed را سرچ کنیم که PageSpeed Insights – Google Developers بالا میآید Url سایت را که وارد کنیم و سپس با زدن کلید ANALYZE سرعت سایت تست میشود و اشکالات را برای ما گفته و توضیح میدهد که چه کاری باید انجام دهیم که سرعت سایت بالا رود و سریعتر Lod شود.
عددی نشان داده شده بین 0 تا 100 است. اگر سرعت سایت بین 0 تا 49 باشد یعنی سرعت بسیار پایین است، بین 50 تا 89 باشد، سرعت سایت متوسط است و اگر بین 90 تا 100 سرعت خیلی خوب و سریع است. این سنجش برای موبایل و دسکتاپ کاربردی است و با کلیک روی هر کدام سرعت لود را نشان خواهد داد.
با پایین آمدن در همان صفحه، اطلاعات بیشتری از جمله:
- First contecful paint: زمان لود
- اولین چیزی که ظاهر میشود.
- time to lnteractive: چقدر طول میکشد تا سایت قابل استفاده شود.
- Speed lndex: اینکه اطلاعات چقدر منظم و مرتب به حافظه آمده است که باعث آسان شدن جستجو میشود.
- Largest contentful paint: بزرگترین آیتمی که طول میکشد تا اطلاعات ظاهر شود.
- TotalBlocking
- و غیره
در ادامه به قسمت opportunities میرسیم که توضیح میدهد چگونه میتوان از اطلاعاتی که به ما داده شده بهره ببریم تا سایت خود را بهینه کنیم.
و بعد به قسمت Diagnastics که ایرادات را میگوید که لازم است رفع کنیم.
برای بالا بردن سرعت سایت چندین روش تکمیلی دیگر نیز وجود دارد. مثل یک سری پلاگین:
- cache کردن یعنی یک سری اطلاعات را گرفته و در خود نگه میدارد و سریع اطلاعات میدهد. Cache یکی از معروفترین پلاگینها است.
- wp super cache
- Wp Rest powered
- اما از همه بهتر، فعال کردن w3 Total cache است که خیلی تنظیمات از قبل روی آن انجام شده است.
سخن پایانی
سرعت سایت در کنار اینکه تاثیر خوبی برای بازدیدکنندههای شما را دارد، یکی از مولفههای مهم گوگل برای بالا بردن رتبه سایت شما نیز هست. یکی از بزرگترین کارهایی که میتوانید برای سایت خود انجام دهید کشینگ است.
سرعت انتقال محتوای یک وبسایت در کنار اینکه تاثیر خوبی برای بازدیدکنندههای شما را دارد، یکی از مولفههای مهم گوگل برای بالا بردن رتبه سایت شما نیز هست. یکی از بزرگترین کارهایی که میتوانید برای سایت خود انجام دهید کشینگ است.امیدوارم که از این آموزش هم استفاده برده باشید حتما این را برای سایت خودتان داشته باشید cache، سایت خیلی مهم است. اگر میخواهید سایت خود را سفارش دهید، خدمات تدوین استراتژی سئو به شما کمک میکند.