وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است و بیش از ۳۴ درصد از وبسایتهای اینترنتی را پشتیبانی میکند. بنابراین جای تعجب نیست که وبسایتهای وردپرسی هدف اصلی هکرها و کلاهبرداران باشند.
برای حفاظت از وبسایت تجاری خود و دفع هرگونه تهدید امنیتی احتمالی، باید امنیت وردپرس را بسیار جدی بگیرید.
وبسایتهایی که توسط رباتها، هکرها، اسپمرها مورد حمله قرار گرفتهاند یا به آنها بدافزار تزریق شده، بازیابیشان کابوس است و هزینه هنگفتی در پی خواهد داشت. بنابراین، باید تمرکز بر حفاظت و پیشگیری برای ایمن نگهداشتن وبسایت در برابر هکرها باشد.
متاسفانه بسیاری از صاحبان وبسایت، اشتباهاتی در وردپرس مرتکب میشوند که وبسایت آنها را در معرض حملات سایبری قرار میدهد.
در این مقاله در شهر مشهد، ده اشتباه مهم امنیتی وردپرس و راهحلهای آنها، و همچنین روشهای کاهش این آسیبپذیریها را بررسی خواهیم کرد.
میزبان وب ناامن در مشهد
انتخابهای ضعیف هاستینگ میتواند به شما آسیب برساند امنیت سایت وردپرس اغلب، صاحبان مشاغل صرفا بر اساس هزینه، میزبان وب خود را انتخاب میکنند. آنها کمتر به این موضوع واقفند که انتخاب یک میزبان وب کمهزینه میتواند در عوض، مشکل امنیتی بزرگی ایجاد کند و وبسایت آنها را در معرض خطر قرار دهد.
اگرچه بیشتر محیطهای میزبانی اشتراکی امن هستند، اما اغلب جداسازی نادرستی بین حسابهای کاربری وجود دارد. این خطری قابل توجه است؛ چرا که ممکن است هک شدن یک حساب کاربری، تمام وبسایتهای دیگر روی سرور را تحت تاثیر قرار دهد.
راه حلها
- اطمینان حاصل کنید که میزبانتان جداسازی حسابها را به درستی انجام داده و وبسایت شما در محیط اشتراکی میزبانی، ایزوله شده باشد.
- تمام وبسایتهای قدیمی و غیرفعال را حذف کنید و اطمینان حاصل کنید که در صورت هک شدن یک وبسایت، وبسایت شما تحت تأثیر قرار نگیرد.
- اطمینان حاصل کنید که میزبانتان برای بررسی نفوذها و به عنوان اقدامات امنیتی، لاگ دسترسی را ارائه کرده است.
- بررسی کنید که آیا ارائه دهندهی میزبانی وب شما گواهی SSL/TLS برای امن کردن وبسایتتان ارائه میدهد یا خیر.
- برای امنیت وبسایتتان، میزبانی وب را انتخاب کنید که آدرس آیپی اختصاصی ارائه دهد.
یکی از امنترین راهحلها، استفاده از میزبانی ابری VPS است. این روش، ویژگیهای امنیتی فراوان و محیطی امن با پشتیبانگیری، بهروزرسانی و پیکربندیهای حفاظتی اضافی ارائه میدهد.
خدمات وردپرس با مدیریت کیفیت مانند آنچه در استیبلدابلیوپی ارائه میشود، میزبانی بر روی سرورهای ابری ویپیاس فوق سریع را شامل شود که نه تنها امنیت وبسایت شما را افزایش میدهد، بلکه سرعت خود را افزایش دهید و عملکرد
حتماً در هاستینگ امن سرمایهگذاری کنید تا از نقضهای امنیتی در آینده جلوگیری شود.
راهنمای نهایی استخدام یک توسعهدهنده وب
داخلی، فریلنسر یا آژانس. برای انتخاب درست در پروژه توسعه وب خود با دنبال کردن ۳ معیار کلیدی، راهنما را دانلود کنید.
عدم پشتیبانی از وبسایت وردپرس شما در مشهد
اگرچه پشتیبانگیری و امنیت با هم ارتباط مستقیمی ندارند، اما تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس قبل از حملهی بدافزار یا باجافزار میتواند دادههای شما (و اعصابتان!) را نجات دهد.
حملههای باجافزاری برای کسب درآمد انجام میشوند و در نتیجه، وبسایت شما را غیرقابل دسترسی کرده و در وضعیتی آسیبپذیر قرار میدهند. هکرها ممکن است برای بازیابی سایت و دسترسی مجدد به آن، باج درخواست کنند؛ اما یک نسخه پشتیبان دقیق و کامل میتواند در وقت و هزینه شما صرفهجویی کند.
راه حل:
- هر هفته نسخه پشتیبان تهیه کنید و هر دو هفته یکبار، نسخه پشتیبان دقیقی بگیرید.
- حالت پشتیبانگیری را روی خودکار تنظیم کنید تا بهطور خودکار از اطلاعات پشتیبان تهیه شود.
- از افزونههای پشتیبانگیری وردپرس مطمئن مانند بکاپبادی، والتپرس و آپدرفتپلاس استفاده کنید.
استفاده از روشهای نامطمئن ورود به سیستم
صفحه ورود، در اصلی وبسایت در مشهد شماست و باید قفل باشد تا مزاحمان را دور نگه دارد؛ اما بسیاری از سارقان سایبری تلاش میکنند با شکستن این درها به وبسایت راه یابند.
بنابراین، تقویت امنیت صفحه ورود برای جلوگیری از ورود افراد غیرمجاز به بخش مدیریت، بسیار ضروری است.
برخی از مکانیسمهای مهم امنیتی صفحه ورود عبارتند از:
- با فعال کردن محافظت در برابر حملات بروتفورس، تعداد تلاشهای ورود به سیستم را محدود کنید. مسیر دسترسی: فایروال > گزینهها > محافظت در برابر حملات بروتفورس.
- از رمزهای عبور قوی و پیچیده با کمک یک مدیر رمز استفاده کنید.
- برای امنیت بیشتر از احراز هویت دو مرحلهای استفاده کنید. اگر هکر یکی از لایههای امنیتی را بشکند، باز هم باید از لایه دیگری عبور کند تا به هدف خود برسد.
- با استفاده از افزونهی جابجایی صفحه ورود، برای افزایش امنیت، مکان صفحه ورود را تغییر دهید.
- تعداد تلاشهای ورود به سیستم از هر آدرس آیپی را محدود کنید و یک فایروال برنامه وب (WAF) نصب کنید.
نداشتن گواهی SSL/TLS روی وبسایت وردپرس شما
بسیاری از صاحبان مشاغل تصور میکنند که فایروال و نرمافزار آنتیویروس، حفاظت کافی برای وبسایت آنها فراهم میکند. برخی نیز معتقدند که از آنجا که تراکنشهای مالی در وبسایتشان انجام نمیشود، نیازی به امنیت SSL ندارند. آنها تحت تاثیر این تصور غلط، اهمیت گواهی SSL را که امنیت رمزنگاری قوی ۲۵۶ بیتی برای وبسایت فراهم میکند، نادیده میگیرند یا فراموش میکنند.
هکرها به راحتی میتوانند هر اطلاعات حساس رمزگذاری نشدهای را به خطر بیندازند. این نه تنها بازدیدکنندگان شما را در معرض خطر سرقت اطلاعات ورود به سیستم قرار میدهد، بلکه ممکن است سایت شما نیز به خطر بیفتد.
نداشتن امنیت SSL یک نقص بزرگ امنیتی در سایتهای وردپرس است و راه را برای دسترسی آسان هکرها به وبسایتها هموار میکند.
راه حل:
- بسیاری از ارائه دهندگان هاست، گواهی SSL رایگان (Let’s Encrypt) برای امنیت وبسایت شما ارائه میدهند. حتما یکی را نصب کنید تا سایتتان امن شود. اگر نمیدانید چطور این کار را انجام دهید، با ما تماس بگیرید تا خوشحال شویم به شما کمک کنیم.
- همچنین میتوانید بخرید گواهی SSL ارزان قیمت از ارائه دهندگان SSL مانند گلوبالساین، دیجیسرت، سکتیگو و کلیکاساسال که انواع گواهینامههای SSL را با قیمتهای جذاب میفروشند.
مزایای کلیدی گواهی SSL
- رمزنگاری اطلاعات محرمانه (به ویژه برای موارد مهم) تجارت الکترونیک )
- شاخص اعتماد
- افزایش رتبهبندی سئو
پس از نصب گواهینامه SSL، نام کاربری و رمز عبور نیز رمزگذاری میشوند که بخش ورود شما را ایمن کرده و نفوذ هکرها را تقریباً غیرممکن میسازد.
سایتهایی که دارای گواهی SSL هستند، در نوار آدرس نماد قفل و در URL خود عبارت HTTPS را بهعنوان نشانههای امنیتی دارند. این امر اعتبار و اعتماد را افزایش میدهد که هر دو برای کسبوکارهایی که قصد فروش محصولات دارند ضروری است. مشتریان بالقوه را به صورت آنلاین جذب کنید .
استفاده از افزونهها و پوستههای آسیبپذیر وردپرس
استفاده از قالبها و افزونههای بدون محافظت یا ضعیف کدگذاری شده، اشتباه بزرگی است. این کار علاوه بر کند کردن سرعت سایت، راه را برای ورود نرمافزارهای مخرب نیز هموار میکند.
عدم بهروزرسانی و کنترل افزونهها و پوستهها میتواند اشتباه بزرگی در وردپرس و خطری امنیتی باشد.
نمودار بالا بهوضوح نشان میدهد 55.9 درصد از سایتهای وردپرسی هکشده، به دلیل آسیبپذیری افزونهها هستند. .
استفاده از پوستهها و افزونههای وردپرس ضعیف، ریسک بزرگی دارد؛ چون اغلب بهروزرسانی نمیشوند یا وصلههای امنیتی برای آنها منتشر نمیشود و ممکن است در برابر کدهای مخرب جاوااسکریپت، باگها و… آسیبپذیر باشند که میتواند وبسایت شما را خراب کند.
راه حل:
- از پوستهها و افزونههای وردپرس که مدتی است بهروزرسانی نشدهاند، اجتناب کنید.
- همیشه پوستهها و افزونههای قابل اعتماد را از بازارچههای معتبر وردپرس و فروشندگان شخص ثالث قابل اطمینان که کیفیت آنها را تضمین میکنند، تهیه کنید. پوستههای ممتازی مانند دیوی و افزونههایی مانند… سئو یوست انتخاب خوبی میتواند باشد.
- قبل از نصب یا خرید هر افزونهای، امتیازات، نقدها و تعداد دانلود کاربران را بررسی کنید.
- بهروزرسانی منظم قالبها و افزونهها ضروری است؛ زیرا وصلههای امنیتی، با رفع اشکالات و آسیبپذیریها، امنیت سایت شما را افزایش میدهند.
- در صورت امکان، به عنوان یک اقدام احتیاطی، از یک سایت آزمایشی استفاده کنید.
هیچ متنی داخل پرانتز نبود.
استفاده از رمزهای عبور ضعیف
رمز عبور، کلید ورود به وبسایت شماست. بنابراین، استفاده از رمزهای عبور ضعیف یا قابل حدس، یک خطر امنیتی محسوب میشود و امنیت سایت را نیز تضعیف میکند. طبق نظرسنجی گوگل، ۵۲ درصد از کاربران تمایل دارند از رمزهای عبور تکراری استفاده کنند. برای حسابهای متعدد
گزارشی از نقض دادهها توسط شرکت ورایزون نشان میدهد که چنین دادههای افشا شده یا ۸۱ درصد از نقضهای امنیتی به دلیل رمزهای عبور ضعیف یا به خطر افتاده است. که تقریباً سالانه ۴ میلیون دلار میشود.
این مشکل قابل چشمپوشی نیست و باید اقدامات لازم برای کاهش خطرات ناشی از رمزهای عبور ضعیف انجام شود.
یکی از آنها ممکن است شرکت در یک دوره امنیت سایبری جایی که یاد میگیرید چگونه حمله هکر را تشخیص دهید و بهترین روشها برای ایمن ماندن در اینترنت چیست.
از آنجا که هکرها اکنون ماهرتر شدهاند، از حملات دیکشنری برای نفوذ به وبسایتهای وردپرس استفاده میکنند. این حمله از تمام رمزهای عبور رایج برای نفوذ به یک وبسایت وردپرس استفاده میکند.
راه حلها
- از رمزهای عبور ضعیف یا قدیمی استفاده نکنید.
- برای امنیت، از رمزهای عبور قبلی مجددا استفاده نکنید.
- از رمزهای عبوری که حاوی اطلاعات شخصی مثل تاریخ تولد یا سالگرد ازدواج هستند، خودداری کنید.
- از رمز عبوری پیچیده استفاده کنید که ترکیبی از حروف الفبا، نمادها و کاراکترهای ویژه باشد.
- برای امنیت بیشتر در برابر هکرها، برای هر حساب کاربری رمز عبور منحصر به فرد و متفاوتی بسازید.
- هرگز رمزهای عبور خود را به اشتراک نگذارید مگر در مواقعی که کاملا ضروری باشد. بعدا رمز عبور را تغییر دهید تا از مشکلات امنیتی بعدی جلوگیری شود.
- از قابلیت الزامات رمز عبور افزونهی iThemes Security Pro استفاده کنید. این قابلیت کاربران را ملزم به تعیین رمز عبور قوی میکند، به آنها اجازه میدهد زمان انقضای رمز عبور را انتخاب کنند و از استفاده از رمزهای عبور ضعیف یا به خطر افتاده جلوگیری میکند.
- از احراز هویت دو عاملی (۲FA) برای امنیت دو لایه سایت استفاده کنید.
راهنمای نهایی استخدام یک توسعهدهنده وب
داخلی، فریلنسر یا آژانس. برای انتخاب درست در پروژه توسعه وب خود با دنبال کردن ۳ معیار کلیدی، راهنمای ما را دانلود کنید.
بهروزرسانی نکردن وردپرس
درصد وبسایتهایی که به دلیل استفاده از نسخه قدیمی وردپرس هک میشوند، حتی از وبسایتهایی که از رمزهای عبور ضعیف استفاده میکنند، بیشتر است. بنابراین، به تعویق انداختن یا نادیده گرفتن بهروزرسانیهای هسته وردپرس میتواند به امنیت وبسایت شما آسیب برساند.
تحقیقات شرکت سوری نشان میدهد که ۳۶ درصد از سایتهای هکشده وردپرس از نسخههای قدیمی استفاده میکردند. .
هر نرمافزاری، چه قدرتمند، دیر یا زود دچار آسیبپذیری میشود. اگر این آسیبپذیریها برطرف نشوند، سایت شما حتماً مورد سوءاستفاده هکرها قرار خواهد گرفت.
برخی از آسیبپذیریهای رایج وردپرس عبارتند از:
- تزریق اس کیوال
- تزریق اسکریپت بینسایت
- نفوذ از راههای غیرمجاز
- حملههای فیشینگ
- حملههای نیروی بیرحم
- حملههای توزیعشدهی انکار سرویس
- نسخههای قدیمی وردپرس و PHP
تنها عیب بهروزرسانیها این است که گاهی ممکن است طراحی را دچار مشکل کنند یا افزونهای را از کار بیندازند. با این حال، در اکثر موارد، بهروزرسانیها بدون هیچ مشکلی بهآرامی اعمال میشوند.
اگر در هنگام بهروزرسانی با مشکلی مواجه شدید، حتما با … تماس بگیرید. تیم پشتیبانی حرفهای وردپرس برای حل هر مشکلی
افزونهها و قالبها نیز باید بهروزرسانی شوند تا از سوءاستفادههای مجرمان سایبری جلوگیری شود.
بروزرسانیها روشی برای رفع نقصهای امنیتی، برطرف کردن حفرههای امنیتی، رفع اشکالات و … هستند. بسیاری از بهروزرسانیهای نرمافزاری نیز در رفع حفرههای امنیتی و ویژگیهای منسوخ شده کمک میکنند و در نتیجه پایداری نرمافزار و تجربه کاربری را بهبود میبخشند.
ذخیرهسازی پوستهها، افزونهها و حسابهای کاربری بلااستفاده
یکی از اشتباهات اصلی که بسیاری از صاحبان مشاغل متوجه آن نمیشوند، انباشتن قالبها، افزونهها یا حسابهای کاربری جدید است. البته، باید با توجه به نیازهای کسبوکار، افزونهها را اضافه کنید. اما وقتی کارتان با یک افزونه خاص تمام شد، فقط آن را غیرفعال نکنید، بلکه آن را بهطور کامل از سایت وردپرس خود حذف کنید.
انبارش غیرضروری افزونههای بلااستفاده ممکن است سایت شما را در معرض بدافزار قرار دهد.
اگرچه این افزونههای بلااستفاده از رم یا پهنای باند استفاده نمیکنند، اما فضای سرور را اشغال میکنند. این امر بر عملکرد سایت تأثیر گذاشته و باعث کندی سرعت میشود.
همین موضوع در مورد تمها و حسابهای کاربری هم صدق میکند. هر حساب کاربری غیرفعال، بستری برای حملات نیرویبر است. حملات نیرویبر، ۱۶.۱ درصد از سایتهای هکشده را تشکیل میدهند.
بهتر است وبسایت شما ساده باشد و با تمها و افزونههای بلااستفاده شلوغ نشود. بنابراین برای کاهش مؤثر خطر، بهتر است تعداد آنها را کم کنید.
راه حل:
- قبل از حذف حسابهای کاربری غیرفعال، محتوای آنها را به یک کاربر فعال دیگر منتقل کنید تا محتوا حفظ شود.
- تمام افزونههای غیرفعال را حذف کنید.
- همین روش برای تمها هم صدق میکند.
- بعد از تمیزکاری، مرحلهی بعد را انجام دهید و به مرتبسازی و حذف وسایل غیرضروری بپردازید.
- نوشتههای پیشنویس منتشرنشده، صفحات بلااستفاده و سایر پستهای قدیمی را برای کوچکتر کردن پایگاه داده سایت خود حذف کنید.
- تمام برچسبها، دستهبندیها و نظرات اسپم بلااستفاده را حذف کنید.
- به گالری رسانه خود بروید و عکسهای تکراری یا بدون وابستگی را حذف کنید.
بیرحمانه همه چیزهای اضافی و غیرضروری را حذف کنید و سایت خود را سالم و بدون خطر نگه دارید.
فایل wp-config.php خود را امن کنید.
یکی دیگر از خطرات بزرگ امنیتی برای دارندگان وبسایتهای وردپرس، در معرض دید قرار دادن فایل wp-config.php و آسیبپذیر کردن آن است.
قلب سایت وردپرسی شما در فایل wp-config.php نهفته است و بنابراین به محافظت قوی در برابر هکرها نیاز دارد.
فایل wp-config.php اطلاعات حساسی درباره پیکربندی وردپرس، نصب آن، نحوهی مدیریت کلیدهای امنیتی وردپرس، رمزگذاری دادههای ذخیره شده در کوکیها و جزئیات مربوط به اتصال به پایگاه دادهی وردپرس را در خود دارد.
اگر چنین محتوای محرمانهای به دست افراد متجاوز بیفتد، میتواند سایت شما را در معرض خطر بسیار زیادی قرار دهد.
راه حلها
فایل wp-config.php را جابهجا کنید
از آنجا که این فایل در دایرکتوری اصلی وردپرس قرار دارد، میتوانید آن را با استفاده از سیپنل یا یک کلاینت FTP بیابید.
بعدا میتوانید این فایل را برای حفظ اطلاعات محرمانه از دزدهای سایبری به پوشهای غیرقابل پیشبینی منتقل کنید.
اگرچه این کار خستهکننده و زمانبر است، باید تغییرات لازم را در کد منبع وردپرس اعمال کنید و در صورت نیاز آن را بهروزرسانی کنید.
همچنین میتوانید یک فایل جدید ایجاد کرده و تمام دادههای حساس این فایل را به فایل جدید منتقل کنید.
یک فایل جدید به نام config.php در دایرکتوری غیرقابل دسترسی از طریق وب ایجاد کنید. تمام جزئیات اتصال به پایگاه داده و کلیدهای امنیتی وردپرس را به فایل جدید منتقل کنید.
در ابتدای فایل جدید، را قرار دهید، همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است.
پس از حذف تمام دادههای محرمانه از فایل wp-config.php، سطرهای زیر را بعد از <?PHP در این فایل، برای درج فایل جدید اضافه کنید.
بنابراین فایل wp-config.php تمام اطلاعات محرمانه را از مکان جدید میخواند.
کلیدهای امنیتی وردپرس جدید بسازید
کلیدهای امنیتی وردپرس به بهبود رمزنگاری اطلاعات ذخیره شده در کوکیهای کاربری کمک میکنند.
چهار کلید متفاوت وجود دارد.
کلید احراز هویت، کلید امن احراز هویت، کلید ورود به سیستم و کلید تصادفی
بهمنظور افزایش امنیت، توصیه میشود با استفاده از افزونهی «نمکپاش» در وردپرس، کلیدهای نمکی جدید و تصادفی ایجاد کنید. این افزونه به شما کمک میکند تا کلیدهای نمکی را بهصورت دستی یا خودکار تغییر دهید.
بعداً، کلیدهای فعلی ذخیرهشده در فایل wp-config.php را بهروزرسانی کنید.
مجوزها را از طریق FTP تغییر دهید
فایلهای مختلف، مجوزهای اضافی دارند که بهطور خاص نشان میدهند چه محتوایی نمایش داده میشود و چه کاربرانی میتوانند فایلها را بخوانند، ویرایش کنند یا به آنها دسترسی داشته باشند.
کاربران FTP به شما اجازه میدهند تا مجوزهای همه پوشهها و فایلهای موجود در هاست از راه دور خود را تنظیم کنید. برخی از پوشهها یا فایلها نیاز به مجوزهای سختگیرانه دارند، زیرا در چنین مواردی، آزادی عمل میتواند سایت را به خطر بیاندازد. wp-config.php یکی از این فایلهاست که به منظور امنیت، نیاز به حالتهای مجوز قوی دارد.
چند نمونه از حالتهای مجوز:
مثال اول
مثال دوم
بیشتر فایلهای موجود در پوشهی اصلی سایت وردپرس روی 644 تنظیم شدهاند؛ این یعنی صاحب سایت میتواند فایلها را بخواند و بنویسد و علاوه بر او، کاربران گروه صاحب سایت هم میتوانند فایلها را بخوانند.
این کار ریسک دارد، بنابراین برای جلوگیری از دسترسی کاربران دیگر به فایلها، توصیه میشود مجوزهای فایل wp-config.php را روی 400 یا 440 تنظیم کنید.
پلتفرمهای میزبانی مختلف، مجوزهای متفاوتی دارند؛ بنابراین در این مورد با ارائه دهندهی میزبانی خود مجددا تایید کنید و سایت خود را ایمن کنید.
هیچ متنی در پرانتز وجود ندارد.
نداشتن افزونه امنیتی
یکی دیگر از اشتباهات بزرگ در وردپرس، نصب نکردن افزونهی امنیتی است. هرگز نمیتوانید در برابر حملات هکرها بیش از حد ایمن باشید، زیرا هکرها همیشه در جستجوی نقاط ضعف امنیتی هستند. اگرچه نصب فایروال یا گواهینامه SSL سایت شما را امن میکند، اما نصب یک افزونهی امنیتی، کار را برای هکرها دشوارتر کرده و در مواقع اضطراری به شما هشدار میدهد.
نظارت امنیتی و پیشگیری از حمله، ضروری هستند و اینجاست که افزونههای امنیتی وردپرس وارد عمل میشوند.
افزونههای امنیتی زیادی برای وردپرس وجود دارد. برای سادهتر کردن کارتان، در ادامه برخی از بهترین گزینهها آمده است:
- وردفنس تعداد بسیار زیادی از حملات مسدود شده و آدرسهای آیپی مخرب را در لیست سیاه نشان میدهد. محافظت نهایی، حفاظت از رمز عبور، مسدود کردن دستی شبکههای خصمانه، احراز هویت دو مرحلهای و غیره، آن را به یکی از بزرگترین و محبوبترین افزونههای امنیتی با ۱۵۰ میلیون بار دانلود تبدیل کرده است. وردفنس همچنین میتواند در اسکن آسیبپذیریها، محدود کردن تلاشهای ورود به سیستم و هشدارهای بهروزرسانی کمک کند.
- افزونههای رایگان مثل iThemes Security هم وجود دارند که به امنتر شدن سایت شما کمک میکنند.
نکته مهم:قبل از نصب، باید مستندات و ویژگیهای افزونهی امنیتی را بررسی کنید. هر افزونهای که برای نصب انتخاب میکنید، باید بهطور مرتب هشدارها و اطلاعیههای آن را مطالعه کنید تا امنیت سایت خود را حفظ نمایید.
جمعبندی وردپرس در مشهد
حفظ امنیت وبسایت وردپرس شما فقط با راهاندازی فایروال و افزونههای امنیتی تمام نمیشود؛ بلکه بیشتر به پیشدستی کردن در برابر هکرها و نفوذگران بستگی دارد.
اشتباه کردن امری انسانی است، اما برخی اقدامات امنیتی کوچک و نادیده گرفته شده میتوانند به اشتباهات بحرانی تبدیل شوند که امنیت سایت شما را تضعیف میکنند، به هکرها دسترسی میدهند و مشکلاتی بزرگ ایجاد میکنند.
با رعایت احتیاط و دقت میتوان از اشتباهات امنیتی وردپرس مانند میزبانی ناامن، تمها و افزونههای غیرقابل اعتماد، استفاده از رمزهای عبور ضعیف و فقدان نسخههای پشتیبان جلوگیری کرد.
پس از امنیت سایت وردپرس خود مطمئن شوید و راهکارهای بالا را با دقت بررسی کنید.
اگر از پسِ این کار برنیایید، شاید نیاز به کمک از یک تیم حرفهای پشتیبانی وردپرس داشته باشید. با خیال راحت با ما تماس بگیرید و از چگونگی رسیدگی ما به امنیت، نگهداری و بهروزرسانیهای شما مطلع شوید.
و اگر سوالی یا نظری دارید، در پایین بنویسید.