در صنعت تولید چه میگذرد؟
با وجود نوسانات وضعیت بخشهای مختلف در سالهای اخیر، به طور کلی، بخش تولیدی شاهد تحولات زیر بوده است:
- رقابت فزاینده تولیدکنندگان خارجی، به ویژه در بخشهایی مانند پوشاک و کفش
- کاهش مداوم صنایع سنگین سنتی
- رشد سریع صنایع الکترونیک پیشرفته
- ظهور اتحادها و مشارکتهای تولیدکننده و مشتری
- افزایش مقررات در بسیاری از بخشها، مانند وضع قوانین مربوط به ضایعات بستهبندی و ایمنی مواد غذایی، و همچنین مقررات جمعآوری/بازیافت ضایعات تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی و باتریهای فرسوده.
- افزایش هزینههای انرژی در پی اجرای مالیات تغییر اقلیم
- افزایش تقاضا برای محصولات غذایی و آشامیدنی محلی
- فشار بر تولیدکنندگان مواد غذایی برای کاهش میزان چربی، شکر و نمک در محصولات غذایی – مالیات بر نوشابههای شیرین (موسوم به «مالیات قندی») از ۶ آوریل ۲۰۱۸ اعمال شد و بر اساس حجم نوشیدنیهای شیرینشدهای که تولیدکنندگان تولید یا وارد میکنند، به آنها مالیات میبندد.
- توجه روزافزون به مسائل زیست محیطی و اقداماتی که میتوانند ردپای کربن سازمان را کاهش دهند
- آگاهی بیشتر نسبت به مسائل اخلاقی، مانند راهاندازی و رشد طرح تجارت منصفانه
- افزایش هزینهها و کاهش تقاضا در رکود اقتصادی جهانی اواخر دهه ۲۰۰۰ و اوایل دهه ۲۰۱۰ و پس از رأیگیری برگزیت در سال ۲۰۱۶ که به کاهش ارزش پوند، افزایش تورم و فشار بر مصرفکنندگان انجامید.
- راه اندازی مقررات مربوط به انبارش و حمل و نقل زباله در اوایل دههی ۲۰۱۰
- نشانههایی از بازگشت تولیدکنندگان به بریتانیا («بازگرداندن تولید») پس از دورهای طولانی که در آن، هزینههای پایینتر نیروی کار در خارج از کشور جذاب بود.
- افزایش استفاده از رباتهای صنعتی در سراسر بخشهای تولیدی
در اواسط دهه ۲۰۱۰، بخش تولید از رکود اقتصادی طولانی مدت در حال بهبود بود؛ اما این رونق قبل از آنکه به دلیل… با مشکل مواجه شود، به سختی آغاز شده بود.
- بازارهای صادراتی ضعیف، با کاهش رشد اقتصادی جهانی به دلیل آشفتگی در بازارهای در حال توسعه و تضعیف اقتصاد چین
- بحران فولاد ناشی از عرضه مازاد فولاد چین به بازار در زمانی که تقاضای جهانی برای فولاد ضعیف بود
- کاهش هزینههای عمومی
- کمبود مهارت و پایین بودن بهرهوری
حتی پیش از همهپرسی ژوئن ۲۰۱۶ برای خروج از اتحادیه اروپا، این مشکلات تا پایان سال ۲۰۱۵ به کاهش تولیدات صنعتی، بهویژه در بخشهای شیمیایی، مهندسی مکانیک و فولاد، منجر شده بود. در آستانهی همهپرسی، عدم قطعیت در مورد نتیجهی آن بر صنعت تأثیر گذاشت و به از دست رفتن شغلها و تعویق تصمیمات سرمایهگذاری انجامید، بهطوری که صنعت تولید در آغاز سال ۲۰۱۶ تقریباً در رکود به سر میبرد.
پس از رای به خروج از اتحادیه اروپا، فعالیتهای تولیدی بهسرعت کاهش یافت، که این امر ناشی از افت سفارشات جدید و تقاضای ضعیف خارجی بود. کاهش ارزش پوند، صادرات را رقابتیتر کرد و این امر تولید برخی از تولیدکنندگان را افزایش داد. با این حال، ضعف پوند، قیمت قطعات و مواد اولیه وارداتی را افزایش داد. تولیدات صنعتی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ همچنان ضعیف بود و پیشبینی میشود که در آینده نزدیک نیز چنین باقی بماند.
افزایش مقررات، برای بخش تولیدی نیز مشکلاتی ایجاد کرده است، از جمله:
- مالیات قند در بودجه سال 2016 که از آوریل 2018 اجرا میشود.
- تمدید مدت زمان حمایت از حق تکثیر آثار هنری که بهصورت صنعتی بهرهبرداری شدهاند (مثلاً مبلمان تقلیدی)
- مالیات کارآموزی از آوریل ۲۰۱۷
- بستهبندی ساده سیگار
بخش زیادی از قوانین انگلستان از اتحادیه اروپا میآید؛ چه به صورت مقررات و چه به صورت دستورالعملهایی که در قوانین انگلستان گنجانده شدهاند. تا زمانی که انگلستان از اتحادیه اروپا خارج نشده است، عضوی از آن محسوب میشود و به قوانین اتحادیه اروپا پایبند است. پس از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، برخی از این قوانین ممکن است اصلاح، لغو یا جایگزین شوند.
بخش تولیدی به طور کلی با کاهش بلندمدت مواجه بوده است، به طوری که تعداد افراد شاغل در این بخش از حدود 7 میلیون نفر در اوایل دهه 1990 به حدود 2.6 میلیون نفر در اواسط دهه 2010 کاهش یافته است.
باید تصمیم بگیرید.
- آیا مشتری کافی برای محصولات خاص شما وجود خواهد داشت؟
- آیا میتوانید آنها را به اندازهای ارزان تولید کنید که بتوانید با قیمت رقابتی بفروشید و هنوز سود ببرید؟
- آیا بازار هدف شما چشمانداز مناسبی برای آینده دارد؟
- چگونه وفاداری مشتریان را به مجموعه محصولات خود حفظ خواهید کرد؟
- آیا اقتصاد محلی شما برای عرضه به بازار محلی به جای بازار ملی، به اندازه کافی سالم است؟
بهروز ماندن با پیشرفتها
بخش تولید توسط انجمنهای صنفی مختلفی نمایندگی میشود که ممکن است نشریات تخصصی مورد علاقه فعالان این بخش را منتشر کنند.
سازمانهایی مانند CBI، شورای توسعه و صنعت اسکاتلند (SCDI)، مؤسسه سلطنتی تدارکات و تأمین (CIPS) و مؤسسه استانداردهای بریتانیا (BSI) و بسیاری دیگر، به بخش تولیدی خدمات ارائه میدهند. همچنین ابتکار عمل «بیزینس ولز» دولت ولز، از کسبوکارهای تولیدی در ولز حمایت و مشاوره ارائه میدهد.
اگر قصد صادرات به بازارهای خارجی را دارید، میتوانید از تجارت و سرمایهگذاری بریتانیا (UKTI) کمک و راهنمایی بگیرید. همچنین اطلاعاتی برای صادرکنندگان تازهکار در وبسایت Gov.uk وجود دارد.
نمایشگاههای تجاری
اگر به نمایشگاه یا همایش مرتبط با کسب و کارتان بروید، اطلاعات مفید زیادی به دست خواهید آورد. وبسایت نمایشگاهها، جزئیاتی از نمایشگاههایی که ممکن است برای شما جالب باشند را در خود دارد.