عوامل اصلی وب حیاتی: عامل رتبهبندی رسمی بعدی گوگل
برای بهبود عملکرد سایت و کسب رتبه بهتر در گوگل، طراحی سایت وردپرس با رعایت شاخصهای اصلی وب مانند سرعت بارگذاری، پاسخگویی، و پایداری بصری، ضروری است. این شاخصها معیارهای کلیدی گوگل برای ارزیابی تجربه کاربری هستند و سایتهای وردپرسی به لطف افزونهها و ابزارهای متنوع، بهراحتی قابلیت بهینهسازی این معیارها را دارند.
اگرچه خود گوگل اشاره کرده است که تجربه کاربری عالی، جایگزین محتوای عالی صفحه نمیشود. گوگل بالاخره به این موضوع توجه میکند که کاربران وب، سایتهایی را ترجیح میدهند که درست کار کنند و پیمایش آسانی داشته باشند. فاکتورهای رتبهبندی گوگل که برای تعیین ترتیب نمایش نتایج جستجو استفاده میشوند، دائماً در حال تغییر هستند و در بهار امسال شاهد بهروزرسانی بزرگی در معیارهای تجربه صفحه خواهیم بود که به شاخصهای حیاتی وب، مانند رتبهبندی سئو، اهمیت میدهند.
شاخصهای اصلی وب چیست؟
به طور خلاصه، معیارهای اصلی وب (Core Web Vitals) تجربه کاربری را توصیف میکنند. تجربه کلی هیچکس از انتظار ده ثانیه برای بارگذاری یک صفحه، ناتوانی در یافتن آنچه میخواهد به دلیل سازماندهی ضعیف سایت، یا تلاش برای استفاده از سایتی که برای کاربران تلفن همراه بهینه نشده است، لذت نمیبرد. این مشکلات، و همچنین بسیاری از مشکلات کوچکتر در طراحی و عملکرد وبسایت، میتواند به نرخ پرش بالا منجر شود؛ زیرا بازدیدکنندگان استفاده از سایت را ارزش وقت خود نمیدانند یا به آنها اجازه نمیدهد کاری که قصد انجام آن را داشتند، انجام دهند.
تجربیات منفی کاربران در حال حاضر فقط زمانی بر صاحبان وبسایتها اثر میگذارند که کاربران واقعا از سایت بازدید کرده و تصمیمات منفی بگیرند، اما گوگل بهزودی مداخله خواهد کرد تا صفحات آسانتر برای استفاده را در وهله اول راحتتر پیدا کند.با هر بهروزرسانی جدید گوگل، نیاز به خدمات سئو وردپرس بیش از پیش احساس میشود. بهینهسازی محتوا، بهبود ساختار سایت، و ارتقای شاخصهای اصلی وب از جمله اقداماتی هستند که تیمهای حرفهای سئو وردپرس برای افزایش رتبه سایت شما انجام میدهند. این خدمات به شما کمک میکنند تا با تغییرات الگوریتمهای گوگل همگام باشید و از رقبا پیشی بگیرید.
گوگل، صفحاتی را که امتیازهای اصلی وب حیاتی قوی دارند، پاداش میدهد.
از ژوئن ۲۰۲۱، گوگل در رتبهبندی صفحات وب، علاوه بر کیفیت محتوا، کیفیت خود وبسایت را نیز در نظر میگیرد. در حالی که استراتژیهای سئو پیشین عمدتا بر استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و نگارش باکیفیت تمرکز داشتند، بهروزرسانی جدید گوگل، تجربه کلی بازدیدکنندگان از سایت را که فراتر از محتوای وبسایت است، مد نظر قرار میدهد.
هدف گوگل کمک به جستجوگران برای یافتن آنچه میجویند با کمترین تلاش ممکن است؛ بنابراین، این شرکت پیوسته در جستجوی راههای جدیدی برای اطمینان از بالاترین کیفیت و مرتبطترین نتایج در صفحه اول نتایج جستجو است. اکنون که رتبهبندی سئو نحوه مرتبسازی نتایج را بر اساس میزان مرتبط بودن و کیفیت محتوا تغییر داده است، گوگل قصد دارد روش رتبهبندی مشابهی را برای سه عنصر متمایز درک کاربران از کارایی و کیفیت وبسایت شما در مقایسه با سایر وبسایتها اعمال کند.
از ژوئن ۲۰۲۱، الگوریتم گوگل سه جنبه از وبسایت شما را در رتبهبندی خود لحاظ میکند: زمان بارگذاری، تعاملپذیری و پایداری بصری. هر یک از این دستهها امتیاز گرفت بر اساس یک معیار خاص، به عنوان خوب، نیازمند بهبود یا ضعیف ارزیابی میشود که با تحلیل سئو ترکیب شده و رتبه کلی وبسایت شما در جستجو را تعیین میکند.
زمان بارگذاری
زمان بارگذاری بر اساس بزرگترین عنصر محتوایی قابل نقاشی (LCP) سنجیده میشود؛ یعنی زمانی که طول میکشد تا محتوای اصلی وبسایت شما بارگذاری شود. وبسایتهایی که ظرف 2.5 ثانیه بارگذاری میشوند در این دسته خوب ارزیابی میشوند، صفحاتی که بیش از 4 ثانیه طول میکشد نمرهی ضعیفی میگیرند و سایتهایی که در بین این دو زمان قرار دارند نیاز به بهبود دارند.
تعامل
تعاملپذیری بر اساس تاخیر ورودی اول یا FID نمرهگذاری میشود که مدت زمانی است که وبسایت شما بهطور کامل بارگذاری و کاملاََ قابل استفاده میشود. نمرات خوب زیر 100 میلیثانیه و نمرات ضعیف بالای 300 میلیثانیه هستند.
ثبات دیداری
ثبات بصری بر اساس شاخص جابجایی تجمعی طرحبندی (CLS) امتیازدهی میشود. این شاخص مشخص میکند که آیا صفحه با جابجایی خود، کاربران را حواسپرتی میدهد یا خیر. امتیازهای خوب CLS زیر 0.1 و امتیازهای ضعیف بالای 0.25 هستند.
اگرچه سرعت بارگذاری، تعاملپذیری و پایداری بصری در اولویت محتوای وبسایت شما نیستند، اما این معیارها میتوانند تأثیر قابلتوجهی بر رتبهبندی صفحهی شما در مقایسه با نتایج جستجوی مشابه داشته باشند. طبق آخرین آمار گوگل، مشتریان تقریباً بیست و چهار درصد کمتر احتمال دارد سایتهایی را که این اهداف را برآورده میکنند ترک کنند.
بهروزرسانی تجربه صفحه گوگل چه تاثیری بر رتبهبندی من خواهد داشت؟
اگرچه همیشه باید در تلاش برای بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت خود باشید تا برداشت آنها را از برند شما آخرین بهروزرسانی گوگل بهطور مستقیم بر جایگاه وبسایت شما در نتایج جستجو بر اساس شاخصهای اصلی عملکرد وب (Core Web Vitals) تأثیر میگذارد. وبسایتهایی که زمان بارگذاری زیادی دارند، با پاپآپهای زیاد کاربران را آزار میدهند، سازماندهی خوبی ندارند یا بهطور کلی طراحی ضعیفی دارند، کاربران را از بازگشت مجدد به سایت یا حتی تکمیل کاری که در حال انجام آن هستند، منصرف میکنند. اما گوگل قصد دارد با پایین آوردن خودکار جایگاه این وبسایتها در نتایج جستجو، این اثر را تشدید کند.
تاثیرات مثبت شاخصهای اصلی وب
وبسایتهایی که در هر سه دسته امتیاز خوبی بگیرند، احتمالا شاهد افزایش رتبه کلی سایت خود خواهند بود. رتبه بالاتر، تعداد افرادی را که متوجه سایت شما میشوند و از آن بازدید میکنند افزایش میدهد، به خصوص اگر سایت شما به صفحه اول نتایج جستجو یا بالای آن منتقل شود. کاهش زمان بارگذاری صفحه و انجام بهبودهای دیگر برای کسب امتیازات بالاتر، مشتریان وفادار بیشتری نیز ایجاد میکند؛ چرا که بازدیدکنندگان به سرعت و به آسانی آنچه را که میجویند پیدا میکنند و این امر، برداشت مثبت آنها را از وبسایت و تعهد برند شما به ارائه خدمات قوی به مشتری تقویت میکند.
معایب شاخصهای اصلی وب
اگرچه گسترش گوگل برای دربرگیری معیارهای اصلی وب در الگوریتمهایش، احتمالا اثرات مثبتی مشابه استراتژیهای سئو معمولی خواهد داشت، اما احتمالا معایبی مشابه نیز به همراه خواهد داشت. به ویژه در مراحل اولیه، بسیاری از صاحبان وبسایتهایی که برای بهینهسازی معیارهای اصلی وب خود وقت نمیگذارند، شاهد کاهش قابل توجهی در ترافیک سایت خود خواهند بود، چرا که صفحات آنها به سرعت پیدا کردنشان دشوارتر میشود.