بهینهسازی موتور جستجو پر از سوال است، از جمله اینکه «چرا وبسایت من رتبهبندی نمیشود؟» دلایل زیادی برای رتبهبندی نشدن یک وبسایت وجود دارد؛ از مشکلات ایندکسگیری گرفته تا مشکلات محتوا و موارد دیگر. چالشهای سئو و در ادامه میتوانید درباره آنها (و چگونگی رفعشان) اطلاعات کسب کنید.
یکی از دلایل اصلی که ممکن است وبسایت شما در نتایج جستجو رتبه نگیرد، عدم بهینهسازی مناسب برای موتورهای جستجو است. خدمات سئو وردپرس میتواند به شما در شناسایی و رفع مشکلات سئو سایت کمک کند، مانند بهینهسازی کلمات کلیدی، ساختار URLها، و بهبود سرعت بارگذاری سایت.
نمایه سازی
نمایه سازی یکی از رایجترین دلایل عدم نمایش وبسایت در نتایج جستجو، عدم ایندکس شدن آن است. برای نمایش در نتایج جستجو، باید وبسایت شما در فهرست موتور جستجو قرار گیرد. به همین دلیل، هنگام عیبیابی وبسایتی که در نتایج جستجو نمایش داده نمیشود، ابتدا بررسی مشکلات مربوط به ایندکس شدن را توصیه میکنیم.
یک روش سریع برای بررسی مشکلات مربوط به ایندکس، جستجوی سایت در مرورگر اینترنتی شماست، مانند site:example.com. نتایج نشان میدهند که گوگل کدام صفحات را در ایندکس خود دارد. همچنین میتوانید به کنسول جستجوی گوگل آدرس اینترنتی مورد نظر خود را وارد کنید و وضعیت ایندکس آن را مشاهده نمایید.
در طراحی سایت وردپرس، مشکلاتی مانند استفاده از قالبهای غیر بهینه، عدم سازگاری با موبایل یا محتوای کمارزش میتواند بر رتبه سایت تأثیر منفی بگذارد. اصلاح این مشکلات و ایجاد یک طراحی واکنشگرا و بهینه برای سئو میتواند به رتبه سایت شما در نتایج جستجو کمک کند.
چند نوع مشکل شاخص وجود دارد، از جمله موارد زیر:
- ایندکس نشود :دستور noindex به موتورهای جستجو میگوید که صفحهای را ایندکس نکنند.
- رباتها.txt :فایل robots.txt به رباتهای موتورهای جستجو میگوید که آیا میتوانند از یک سایت، پوشه یا صفحه خاص بازدید کنند یا خیر.
میتوانید با بهروزرسانیِ… (بقیه جمله در پرانتز کامل نبوده و نمیتوان آن را ترجمه کرد) فایل robots.txt و دستور عدم نمایه سازی روش حل این مشکلات به طور خاص به تنظیمات وبسایت شما بستگی دارد. اگر از ابزاری مانند یواست سئو استفاده میکنید، میتوانید این مشکل را بدون کمک برنامهنویس حل کنید.
جریمه وبسایت
اگرچه کمتر رایج است، اما یک وبسایت جریمه گوگل همچنین میتواند سایت شما را از نتایج جستجو حذف کند. برای اطلاع از وجود جریمه احتمالی، وارد کنسول جستجوی گوگل شوید. در صورت وجود جریمه، گوگل دستورالعملهای لازم را ارائه خواهد داد.
زمان
زمان نیز یکی از عواملی است که باید در نظر گرفت چرا که وبسایت شما رتبه خوبی ندارد.
اگر انتظار دارید محتوای غیر خبری که چند ساعت پیش منتشر شده در نتایج جستجو ظاهر شود، باید انتظار خود را تغییر دهید. بهطور معمول، محتوا چند هفته تا چند ماه زمان میبرد تا در نتایج جستجو رتبه بگیرد (و رتبه خوبی کسب کند).
متاسفانه، این مشکل راه حل فوری ندارد.
بالا و پایین بلوک CTA با شناسه `block_6633cf676e5a6` را میتوان با استفاده از کلاسهای CSS به صورت دلخواه تنظیم کرد.
زمان سئو خود را نصف کنید
با ابزار جدید و کاربرپسند سئو!
رایگان امتحان کنید
هدف جستجو
موتورهای جستجو تلاش میکنند مفیدترین و ارزشمندترین محتوا را براساس جستجوی کاربران ارائه دهند. به همین دلیل، محتوایی که با هدف جستجو مطابقت نداشته باشد، رتبه نمیگیرد. بنابراین، کلمات کلیدی هدف خود را تحلیل کنید هدف جستجو با بررسی سه تا پنج آدرس اینترنتی اول و مقایسهی آنها با آدرس شما.
کمبود محتوا را برطرف کنید و اگر محتوای شما ناقص است، آدرس اینترنتی خود را دوباره برای گوگل ارسال کنید.
رقابت کلمات کلیدی
(The)این رقابتپذیری کلمات کلیدی هدف شما همچنین میتواند رتبه وبسایت شما را تحت تاثیر قرار دهد.
کسبوکارها اغلب هنگام هدفگیری کلمات کلیدی با رقابت بالا و با وبسایتی که پروفایل بکلینک ضعیفی دارد، با این مشکل رتبهبندی مواجه میشوند. به همین دلیل، ما پیشنهاد میکنیم این مشکل را با تغییر هدف کلمات کلیدی به کلمات کلیدی بلند و کمرقابت حل کنید.
باید تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید ابزارهای کلیدی از سمراش موز و سئو دات کام بازبینی و بهروزرسانی استراتژی کلمات کلیدی شما
پروفایل بک لینک
به عنوان یکی از مهمترین عوامل رتبهبندی، پیوند برگشتی پروفایل شما میتواند بر رتبهی وبسایتتان در نتایج جستجو تاثیر بگذارد. هرچند پروفایل بکلینک شما مانع از رتبه گرفتن نمیشود، اما بر میزان موفقیتتان در کسب رتبه برای کلمات کلیدی تاثیر خواهد گذاشت.
ابزارهایی مانند موتز ابزارهای Ahrefs و Semrush، معیارهای سفارشی برای سنجش اعتبار پروفایل بک لینک شما ارائه میدهند. بر اساس امتیاز آنها، میتوانید تشخیص دهید که کسبوکار شما میتواند با موفقیت چه کلمات کلیدی را هدف قرار داده و در نتایج جستجو رتبهبندی شود.
علاوه بر تغییر استراتژی کلمات کلیدی، میتوانید پروفایل بکلینک خود را نیز بسازید.
بهترین روشهای جذب لینک، بر تولید محتوای عالی و اصیل تمرکز دارند که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تصاویر اطلاعرسانی
- راهنماها
- ابزار
- پژوهش
- و بیشتر
ساخت لینک دشوار است، اما برای رتبهبندی در نتایج جستجو ضروری است.
محتوای کم حجم یا تکراری
دلیل دیگری که وبسایت شما در گوگل رتبه نمیگیرد، مربوط به محتوای آن است.
برای رفع این مشکل احتمالی، پیشنهاد میکنیم از نرمافزار اسکریمنگ فراگ (تا سقف 500 آدرس اینترنتی بهصورت رایگان) برای خزیدن در سایت استفاده کنید. این نرمافزار گزارشی از محتوای کمارزش و تکراری تولید میکند که میتوانید آن را بررسی کنید.
برای محتوای تکراری چند گزینه وجود دارد
- محتوای اصلی برای صفحه تکراری تولید کنید.
- یکی از صفحات تکراری را تغییر مسیر دهید
اگر محتوای شما کم است، راههایی برای مفیدتر کردن آن پیدا کنید، مثلاً با افزودن محتوا.
بهینهسازی درونصفحهای
اگر هیچکدام از دلایل بالا برای صفحهی شما صدق نمیکند، بهینهسازی درونصفحهای آن را بررسی کنید.
- عنوانها، توضیحات متا و سرتیترهای بهینهسازی نشده
- قالب بندی ضعیف با پاراگرافهای طولانی و اشتباهات گرامری
- چپاندن کلمات کلیدی
بر اساسِ بررسی سئو درونصفحهای میتوانید هر بهروزرسانی لازم را انجام دهید و آدرس اینترنتی خود را مجدداً ارسال کنید.
بهروزرسانی الگوریتم
در برخی موارد، بهروزرسانیهای الگوریتم موتورهای جستجو نیز میتواند بر رتبهبندی وبسایت شما تأثیر بگذارد.
ابزارهایی مانند رنک رنجر، سمش راش سنسور و کogniتیو اس ای او میتوانند به شما در پایش تأثیر بهروزرسانی الگوریتم کمک کنند. اگر مشغول تمرین هستید بهینهسازی سایت با روشهای سفید با رویکردی که اولویت را به کاربر میدهد در بهینهسازی موتورهای جستجو، بعید است که تاثیر چشمگیری از بهروزرسانی الگوریتم ببینید.
اگر این کار را میکنید، نگاهی بیندازید به مستندات رسمی گوگل برای راهنمایی بیشتر