امروزه بیش از نیمی از جستجوهای اینترنتی در سراسر جهان از طریق دستگاههای تلفن همراه انجام میشود. از آنجایی که مردم میتوانند از هر دستگاهی و در هر مکانی به اطلاعات دسترسی داشته باشند، برندها باید ظاهر وبسایت خود را در طیف وسیعی از دستگاهها با اندازهها و قابلیتهای متفاوت پیشبینی کنند.
علاوه بر این، از سال ۲۰۱۶ گوگل اولویت را به نمایه سازی موبایل داده است، به این معنی که عملکرد سایت شما در دستگاههای تلفن همراه برای رتبهبندی شما اهمیت بیشتری دارد. صفحات نتایج موتور جستجو اکنون درباره ایندکسگیری اول موبایل و چگونگی بهینهسازی سایت خود برای سئو موبایل بیشتر بدانید.
یکی از مهمترین فاکتورها در بهینهسازی موبایل، استفاده از خدمات سئو وردپرس است که به شما کمک میکند وبسایت خود را بهطور کامل برای دستگاههای موبایل بهینه کنید. این خدمات شامل طراحی پاسخگو (Responsive) و بهینهسازی سرعت بارگذاری برای موبایل میشود.
نمایه سازی اول موبایل چیست؟
باور کنید یا نه، گوگل به طور خودکار از تمام وبسایتهای اینترنت آگاهی ندارد. پیش از آنکه وبسایتی به میلیاردها سایت موجود در فهرست گوگل بپیوندد، این شرکت باید آن را بررسی کند که این کار از طریق چیزی به نام … انجام میشود. خزنده وب پس از اینکه اطلاعات وبسایت را نمایه کردند، میتوانند آن را در نتایج جستجوی خود ارائه دهند؛ این ارائه براساس میزان تطابق اطلاعات جمعآوریشده با پرسوجوی کاربر انجام میشود.
در اوایل فهرستگذاری یکی از عوامل اصلی که گوگل برای سنجش اعتبار، کارایی و مرتبط بودن سایت در نظر میگرفت، بهینهسازی برای کامپیوترهای رومیزی بود. به عبارت دیگر، ظاهر وبسایت در کامپیوتر چگونه بود؟ آیا چیدمان آن برای انتقال اطلاعات موثر بود؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، وبسایت شانس بیشتری برای رتبهبندی بالاتر داشت.
این در سال ۲۰۱۶ تغییر کرد، زمانی که گوگل مدل خود را به نمایه سازی اول موبایل تغییر داد.
شاخصسازی اول موبایل به این معنی است که خزندههای موتورهای جستجو هنگام نمایه سازی سایتهای جدید، بهینه سازی برای موبایل را بررسی میکنند. بنابراین، اگر وبسایتی نسخه موبایل نداشته باشد یا نسخه موبایل آن نامناسب باشد، شانس آن برای رتبهبندی خوب در نتایج جستجو کاهش مییابد.
آیا برای رتبهبندی به وبسایت موبایل نیاز دارید؟
اگرچه برای حضور در رتبهبندی گوگل به وبسایت موبایلی نیاز ندارید، اما اگر میخواهید در رتبههای بالا قرار بگیرید، صفحه اول ارزشمند بهینهسازی برای موبایل را در نظر بگیرید. نکته در مورد نمایه سازی اولویت موبایل این است که رتبه شما را در همه دستگاهها، نه فقط موبایل، تحت تاثیر قرار میدهد.
یعنی حتی اگر مخاطبان شما عمدتا کاربران کامپیوترهای رومیزی باشند، ممکن است وبسایت شما در مقایسه با رقبا دیده نشود، چون گوگل آن را کمتر کاربرپسند میداند. با توجه به این موضوع، وقت آن رسیده که یک بررسی دقیق از سایت خود انجام دهید و ببینید که وبسایت شما در پلتفرمهای مختلف چگونه عمل میکند و هر کجا که میتوانید آن را بهینه کنید.
روشهای بهینهسازی موبایل
گوگل به توسعهدهندگان توصیه میکند وبسایتهایی بسازند که با گوشیهای همراه سازگار باشند. با یکی از سه روش :
- استفاده از آدرسهای اینترنتی جداگانه برای کاربران موبایل و کامپیوتر، امکان هدایت آنها به وبسایت بهینهشده برای دستگاه مورد استفادهشان را فراهم میکند. توسعهدهندگان برای پیادهسازی این روش، باید درک اولیهای از هدرهای پاسخ HTTP داشته باشند.
- سرویسدهی پویا: مشابه استفاده از آدرسهای اینترنتی مجزا، در سرویسدهی پویا، سربرگهای HTTP پیکربندی میشوند. همه کاربران از یک لینک استفاده میکنند و سرور تشخیص میدهد کدام نسخه از سایت برای دستگاه کاربر مناسبتر است.
- طراحی واکنشگرا: هرچند هر سه روش میتوانند به بهبود رتبهبندی شما کمک کنند، گوگل استفاده از طراحی واکنشگرا را در هر جا که امکان دارد، توصیه میکند. کاربران از طریق دستگاههای مختلف به یک URL و سرور واحد دسترسی دارند. سپس، سایت با توجه به اندازه و جهت صفحه نمایش، خود را با هر نمایشگری تطبیق میدهد و اطمینان حاصل میکند که هر بازدیدکننده تجربهای بهینهسازیشده برای مشخصات دقیق دستگاه خود دارد.
بهبود رتبهبندی در محیط اولویتدهی به موبایل
بهینهسازی موبایل روشی است که دائماً در حال تغییر است، بهخصوص با افزایش روزافزون استفاده از دستگاههای تلفن همراه. با پیادهسازی تنظیمات جدید سایت و در دسترستر کردن اطلاعات خود، این نکات به شما کمک میکنند تا نظر گوگل و بازدیدکنندگان خود را جلب کنید.
در طراحی سایت وردپرس، رعایت اصول موبایل فرست، مانند استفاده از اندازههای تصاویر مناسب و طراحی صفحات با تمرکز بر سرعت و کارایی، باعث میشود که سایت شما در نتایج جستجو برای کاربران موبایل بهتر دیده شود.
- مطمئن شوید که سایت شما قابل خزش است: برخی تنظیمات میتوانند مانع از خزش گوگل در وبسایت شما و قرار گرفتن آن در نتایج جستجو شوند. برای جلوگیری از این امر، اطمینان حاصل کنید که منابعی مانند جاوااسکریپت و CSS فعال هستند و از نشانهگذاری دادههای ساختاریافته برای کمک به خزندهها در درک محتوای شما استفاده کنید.
- وبسایتهای موبایل باید پنل ناوبری ساده و کاربرپسندی داشته باشند که کاربر را در تمام سایت همراهی کند. در جستجوهای آنلاین، هر ثانیه مهم است و وقتی بازدیدکنندگان بتوانند در هر لحظه به هر صفحهای از سایت شما دسترسی داشته باشند، درگیرتر میمانند و احتمال تبدیل شدن به مشتری بالقوه بیشتر میشود.
- سرعت بارگذاری را بهبود بخشید: بسیاری از سایتهای تلفن همراه و تصاویر تعاملی طوری تنظیم شدهاند که فقط هنگام پیمایش کاربر به آنها بارگذاری شوند. این روش «بارگذاری تنبل» نامیده میشود و میتواند سایت خود را سریعتر بارگذاری کنید برای کسانی که به دنبال پاسخ سریع هستند.
- بهینهسازی سئو بصری: عکسی که در کامپیوتر عالی به نظر میرسد، ممکن است در دستگاههای همراه خیلی بزرگ باشد یا سرعت بارگذاری را کاهش دهد. هر بار که عکسی آپلود میکنید، قبل از انتشار آن، ظاهر آن را روی دستگاههای مختلف بررسی کنید. ضمن ویرایش این ویژگیها، بهینهسازی متن جایگزین، برچسبهای عنوان و توضیحات متا را با افزودن اطلاعات بیشتر در نظر بگیرید. کلمات کلیدی سئو و شانس رتبهبندی شما را افزایش میدهد