کَش گوگل یک حافظه موقت است که یک نسخه از صفحه را زمانی که توسط گوگل خزیده میشود ذخیره میکند. اگر صفحه مورد نظر در حال حاضر در دسترس نباشد، ممکن است نسخه کش شده به کاربران پیشنهاد شود.
وقتی کاربران به نسخهٔ کش شدهٔ یک صفحه دسترسی پیدا میکنند، یک بنر میبینند که به آنها اطلاع میدهد که این نسخهٔ کش شده است و تاریخ کش را نشان میدهد.
نحوه عملکرد کش گوگل
گوگل به طور منظم صفحات را مجدداً بررسی میکند تا اطلاعات مرتبطی درباره محتوای آنها داشته باشد. زمانی که یک صفحه مجدداً بررسی میشود، نسخه ذخیره شده بهروزرسانی میشود تا در صورت عدم دسترسی به صفحه، کاربران به جدیدترین و مرتبطترین نسخه آن دسترسی داشته باشند.
کش گوگل برای رتبهبندی سایتها (SERPs) بسیار مهم است. هر بار که کاربری جستجو میکند، گوگل بلافاصله همه سایتها را مجدد ایندکس نمیکند، بلکه مرتبطترین نتایج را از کش خود پیدا میکند و به کاربر نمایش میدهد. به همین دلیل است که نتایج جستجو در کمتر از یک ثانیه نمایش داده میشوند.
نحوه بررسی کش گوگل
برای مشاهده نسخه ذخیره شده یک صفحه در کش گوگل، کاربران میتوانند روی سه نقطه عمودی کنار خلاصه جستجو کلیک کنندپنهانگاه
پنهانگاه
همچنین، امکان دسترسی به حافظه پنهان گوگل از طریق جستجوی گوگل وجود دارد. برای این کار، کاربر باید آدرس دقیق URL صفحه مورد نظر را بداند.
در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:
- در نوار آدرس مرورگر، آدرس اینترنتی زیر را وارد کنید اما جستجو را انجام ندهید
- بعد از آن، آدرس دقیق صفحه مورد نظر را به این شکل وارد کنید:
کش گوگل در سئو
در زمینه سئو، کش گوگل ممکن است زمانی که یک صفحه نباید در دسترس باشد، برای مثال زمانی که خاموش شده یا حذف یا جایگزین شده است، مشکلساز شود. برای جلوگیری از این مشکل، مدیران وب از تگ noarchive برای جلوگیری از ذخیره نسخه کش شده توسط گوگل و نمایش آن به کاربران استفاده میکنند.
این صفحه نباید در آرشیو موتورهای جستجو ذخیره شود.
اجازه جستجو و آرشیو کردن این صفحه را توسط رباتهای جستجوگر ندهید.
گوگل صفحات را بلافاصله پس از تغییر مجددا نمیخزد. بنابراین، اگر صفحهای تغییرات مهمی داشته باشد که نیازمند نمایه سازی فوری باشد، توصیه میشود به صورت دستی از گوگل بخواهید که صفحه را دوباره بررسی کند. گوگل سرچ کنسول ابزارهای وبمستر گوگل
گوگل سرچ کنسول
نسخههای ذخیره شده صفحات از دست رفتن ترافیک وبسایت شما جلوگیری میکنند و نرخ پرش را کاهش میدهند، زیرا بازدیدکنندگان حتی اگر صفحه ای پایین باشد، هنوز میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و سفر مشتری خود را ادامه دهند.
حذف صفحات از حافظه پنهان گوگل
اگر دلیلی برای حذف صفحات از حافظه پنهان گوگل (مثلا حذف شدن صفحه و عدم دسترسی به آن) وجود داشته باشد، مدیران وب سایت باید صفحات را به صورت دستی حذف کنند.
برای انجام این کار، صاحب سایت باید به کنسول جستجوی گوگل برود و از گوگل بخواهد صفحه را از حافظه پنهان و نتایج جستجو حذف کند. همچنین، حذف URL حذف شده از نقشه سایت، برای جلوگیری از تلاش Googlebot برای دسترسی و نمایه سازی صفحه، ضروری است.