فاویکون یک آیکون گرافیکی کوچک است که در کنار نام وبسایت در تب مرورگر قرار میگیرد. نام آن از FAVoritesICON گرفته شده است. معمولاً این آیکون شامل لوگوی برند، حرف اول آن، یا هر تصویر مرتبط با زمینه فعالیت برند است.اول.
اولین بار فاویکونها در مرورگر اینترنت اکسپلورر پیادهسازی شدند و برای کمک به کاربران وب در پیدا کردن سایت مورد نظر در میان چندین تب باز استفاده میشدند. این کاربرد اصلی فاویکونها تا امروز نیز باقی مانده است.
ظاهر آیکون وبسایت
امروزه آیکونهای وب را میتوان در همه جا، از تبهای مرورگر گرفته تا نشانکها و صفحات نتایج جستجو، مشاهده کرد.
این نمایی از نماد (Favicon) در نتایج جستجوی گوگل در موبایل است.
در نتایج جستجوی دسکتاپ معمولا گوگل آیکون مورد علاقه را نشان نمیدهد. اما گاهی اوقات کاربران ممکن است آنها را در نتایج جستجوی دسکتاپ مشاهده کنند.
گوگل به طور منظم الگوریتم نتایج جستجوی خود را تغییر میدهد، بنابراین احتمالاً آیکونهای سایتها به زودی در نتایج جستجوی دسکتاپ نیز نمایش داده میشوند.
نمادهای کوچک (Favicons) در منوی نشانک مرورگر هم قابل مشاهده هستند. مثلا اینجا چطور در نشانک های کروم دیده می شوند.
چرا آیکونهای سایت مهم هستند؟
هدف اصلی آیکون مورد علاقه (Favicon) این است که به کاربران کمک کند وبسایتها را در میان چندین تب باز شده در مرورگرشان از یکدیگر تشخیص دهند.
اگر یک وبسایت فاوایکون نداشته باشد، به جای آن یک آیکون “کره خاکستری” نمایش داده خواهد شد. بنابراین، در مواردی که کاربر چندین تب باز دارد و تنها عنصر نمایش داده شده در هر کدام یک فاوایکون است، یک آیکون “کره خاکستری” در یاری رساندن به کاربر برای پیدا کردن سریع وبسایت مورد نظر بی فایده خواهد بود.
علاوه بر این، فاویکون به افزایش شناخت برند کمک میکند. توجه کاربران را به خود جلب میکند و به سرعت با برند شما مرتبط میشود. بعداً، وقتی کاربران این فاویکون خاص را در نتایج جستجو، تبلیغات یا هر جای دیگری مشاهده میکنند، به راحتی برند را به خاطر میآورند.
یک نماد جذاب (favicon) میتواند به دارندگان وبسایت کمک کند تا در نتایج جستجو متمایز شوند.
چگونه یک آیکون مورد علاقه بسازیم؟
می توانید برای ساخت فاویکون دو راه را در پیش بگیرید: آن را خودتان طراحی کنید یا با استفاده از ابزارهای آنلاین آن را بسازید.
در اینجا چند ابزار برجسته که میتوانند در این زمینه کمک کنند:
- تولید کننده فاویکون واقعی
- فاویکون آی او
- نماد مورد علاقه
تولیدکنندههای فاویکون تضمین میکنند که فاویکون پسوند صحیحی دارد، پیشنمایش آن را نشان میدهند و توصیههایی درباره چگونگی بهبود این یا آن فاویکون ارائه میدهند.
بهترین روشها
برای اینکه آیکون وبسایت شما به درستی نمایش داده شود، الزاماتی وجود دارد.
ابعاد استاندارد برای آیکون سایت ۱۶ در ۱۶ پیکسل است. پسوند ترجیحی .ico است، اما امروزه اکثر مرورگرهای مدرن از فرمتهای دیگر مانند .png، gif و jpeg نیز پشتیبانی میکنند.
سوم
آیکونهای سایت میتوانند پسوند .svg نیز داشته باشند. برای این نوع آیکونها، هیچ الزامی در مورد ابعاد تصویر وجود ندارد، اما تصویر باید مربعی شکل باشد.
ابعاد آیکون ها بسته به سیستم عامل کاربر و نسخه مرورگر متفاوت است. مثلا گوگل توصیه میکند از آیکونهایی استفاده کنید که مضرب 48 پیکسل مربع باشند (48×48، 96×96، 144×144). این کار به حفظ کیفیت تصویر هنگام بزرگنمایی آیکون کمک میکند.
چهارم
دستگاههای اپل و اندروید از فاویکنهای بزرگتری استفاده میکنند تا اطمینان حاصل شود که در صورت اضافه شدن یک وبسایت به عنوان یک برنامه وب به صفحه اصلی دستگاه، به درستی نمایش داده میشوند.
جدولی از اندازههای پیشنهادی آیکون مورد علاقه برای محبوبترین سیستمها و دستگاهها:
ابعاد توصیهشده برای آیکونهای وب در سیستمها و دستگاههای مختلف
طراحی آیکون سایت باید از رقبای شما متمایز باشد و به راحتی با برندتان مرتبط شود. با توجه به اندازه کوچک آیکون، پیشنمایش آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید جزئیات آن به درستی در یک آیکون کوچک نمایش داده میشوند.
چگونه به یک سایت فاو آیکون اضافه کنیم؟
برای افزودن آیکون به وبسایت، این مراحل را دنبال کنید.
(شماره سه)
- آیکون مورد نظر را به پوشه اصلی سایت یا هر پوشهای که برای ذخیره تصاویر استفاده میکنید، آپلود کنید.
- این قطعه کد را به بخشصفحه اصلی وبسایت اضافه کنید.
- مطمئن شوید که مسیر صحیح به نماد مورد علاقه (favicon) را مشخص کنید.
- پس از اتمام کار، بررسی کنید که آیا گوگل میتواند Favicon شما را ببیند یا نه. برای این کار، این URL را در مرورگر خود وارد کنید
اشتباهات رایج
ممکن است پیش بیاید که نماد سایت به درستی نمایش داده نشود. در اغلب موارد، رفع مشکلات زیر به شما کمک خواهد کرد:
- ذخیره سازی در حافظه مرورگرکش حافظه مرورگر خود را پاک کنید و سپس صفحه را دوباره بارگیری کنید.
- ابعاد یا پسوند فایکن اشتباه است.پسوند فاویکون خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام ویژگی های مورد نیاز در کد فاویکون مشخص شده باشند.
- قرارگیری نادرست کد.مطمئن شوید که کد آیکون مورد علاقه در بخش “ قرار گرفته است.
- گوگل هنوز آیکون شما را نمایه سازی نکرده است.اگر آیکون مورد نظر خود را در گوگل نمیبینید، کمی صبر کنید. ممکن است بین دو هفته تا دو ماه طول بکشد تا گوگل آیکون شما را تشخیص دهد.
- محتوای نامناسبمطمئن شوید آیکون مورد علاقه شما هیچ محتوایی یادآور مطالب بزرگسالان یا آزار دهنده نداشته باشد.
- کیفیت پایینگاهی اوقات موتورهای جستجو فاویکونهایی با کیفیت پایین یا دزدیده شده از وبسایتهای دیگر را نادیده میگیرند.