سیستم نام دامنه یک رایانه است که برای تطبیق نامهای میزبان خاص (مثل www.website.com) با آدرسهای IP دقیق آنها که در پایگاه داده DNS ذخیره شدهاند، استفاده میشود.
وقتی کاربری آدرس وب را در مرورگر خود تایپ میکند، مرورگر یک درخواست DNS به سرور DNS ارسال میکند. سرور DNS آدرس IP مورد نیاز را در پایگاه داده خود پیدا میکند و آن را به مرورگر بازمیگرداند تا مرورگر بتواند محتوای صفحه وب را از این IP خاص بازیابی کند.
تمام مراحل حل نام دامنه نیازمند تعامل چندین جزء سختافزاری با یکدیگر است، که سرور DNS اولیه جزء کلیدی این فرآیند است.
سرورهای DNS برای چه استفاده می شوند؟
سرورهای DNS ما را از حفظ آدرسهای IP عددی طولانی مثل 148.251.213.126 خلاص میکنند و به جای آن، اجازه میدهند از نامهای دامنه به زبان انسانی استفاده کنیم.
یک نمونه از سرور DNS چیست؟
برای مثال، میتوانید آدرس `http://157.240.20.35/` را در مرورگر خود تایپ کنید و مستقیماً به فیسبوک دسترسی پیدا کنید. یا میتوانید نام دامنه فیسبوک (`facebook.com`) را تایپ کنید و سرور DNS درخواست مرورگر شما را حل میکند تا همان آدرس IP (`http://157.240.20.35/`) را پیدا کند و شما را به آن هدایت کند.
یک سرور DNS چگونه یک پرسش را حل میکند؟
فرآیند معمولی حل DNS شامل چهار سرور مستقل است که هر کدام در مرحلهای خاص نقش خود را ایفا میکنند.
اولی در حالت خام حل کننده DNS (یا یک حل کننده DNS) دوم این (سیستم) درخواست جدید DNS را دریافت میکند و آن را به ماشینهای دیگر ارسال میکند تا آدرس IP مورد نظر را پیدا کنند.
حل کننده DNS دو
دومی که به جمع اضافه میشود نام سرور ریشه بسته به پسوند دامنه (مثل .com، .nl، .pl و غیره)، سرور ریشه آدرس سرور TLD مورد نیاز را ارسال میکند. به عبارت سادهتر، سرور ریشه، جستجوگر DNS را به یک پایگاه داده هدایت میکند که اطلاعات وبسایتهای با آن پسوند خاص در آن ذخیره شده است.
نام سرور ریشه
سومین سروری که در این … سرور نام دامنه سرور TLD هنوز پایگاه داده آدرس IP سایت نیست، بلکه بیشتر یک کاتالوگ از این پایگاه دادههاست. بنابراین، آدرس یک سرور نام معتبر که آدرس IP سایت مورد نظر را ذخیره میکند، به حلکننده DNS ارسال میکند.
سرور نام دامنه
در نهایت، با پرسوجو از سرور نام معتبر، حلکننده آدرس IP وبسایت را به دست میآورد و آن را به مرورگر برمیگرداند.
چگونه سرور DNS خود را پیدا کنم؟
بهترین مکان برای پیدا کردن آدرس IP سرور DNS شما، صفحه وضعیت رابط مدیریت روتر است. هر روتر دارای یک صفحه وب از پیش تنظیم شده است که به شما امکان دسترسی و تغییر تنظیمات کلیدی و ویژگیهای آن از جمله آدرس IP سرور DNS را میدهد.
چه اتفاقی میافتد اگر سرورهای DNS از کار بیفتند؟
امروزه، قطع شدن سرورهای DNS تاثیر بسیار کمی بر تجربه اینترنت ما میگذارد. دلیل اصلی این موضوع این است که اکثر سرورها و پایگاههای داده نسخههای پشتیبان دارند. بنابراین، فارغ از اینکه قطع شدن سرویس یک سرور DNS به دلیل مشکل سختافزاری، قطع برق، یا حمله هکری باشد، در اکثر موارد درخواست شما توسط نسخه پشتیبان سرور پاسخ داده میشود. تنها مشکل ممکن است سرعت اتصال در صورت بار سنگین روی سرور پشتیبان باشد.