سئو فنی – سئو تکنیکال

داشتن دانش فنی به شما کمک می‌کند که به واسطه تعامل موثر با توسعه‌دهندگان، وبسایت خود را برای موتورهای جستجو بهتر بهینه‌سازی کنید.

اکنون شما آموخته‌اید که در رابطه با کلیدواژه‌های موردنیازتان تحقیق کرده، آن‌ها را دسته‌بندی نموده و براساس این اطلاعات و آموخته‌های‌تان یک محتوای ارزشمند تولید کنید.

در قدم مهم بعدی، شما باید مطمئن شوید که محتوای شما علاوه بر خوانا بودن برای کاربران، برای موتورهای جستجو نیز مناسب باشد.

قبل از هرچیز، توجه کنید که شما نیازی به درک فنی و عمیق مفاهیمی که در ادامه مطرح شده‌اند، ندارید، اما برای این که بتوانید با توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان به طور موثری تعامل برقرار کنید، نیاز است که بفهمید هر کدام از این فاکتورهای فنی چه کاری انجام می‌دهند و چه اهمیتی دارند.

اگر بتوانید به زبان برنامه‌نویسان صحبت کنید بسیاری از مشکلاتتان حل خواهد شد، زیرا برای اجرای برخی از تکنیک‌های بهینه‌سازی، به کمک آن‌ها نیاز خواهید داشت.

اگر آن‌ها خواسته شما را درک نکنند یا از اهمیت آن مطلع نباشند، بعید است انجام آن را در اولویت بالایی قرار دهند.

هنگامی که شما بتوانید تعامل خود را با توسعه‌دهندگان برقرار کنید و اعتمادسازی کنید، از خط قرمزهایی که باعث عدم پیشرفت کار و رسیدن به بن‌بست می‌شوند، عبور خواهید کرد.

اگر شما می‌خواهید که صفحات وب‌سایتتان هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجور از ساختار خوب و مناسبی برخوردار باشد. علاوه بر داشتن پشتیبانی یک گروه مجرب ارائه دهنده خدمات سئو نیاز است که از بهینه‌سازی فنی نیز سررشته داشته باشید. این مساله امری مهم در حوزه سئو است. بر اساس همین، این بخش به سه قسمت تقسیم شده است:

1. وب‌سایت‌ها چگونه کار می‌کنند.
2. موتورهای جستجو چگونه با وب‌سایت‌ها ارتباط برقرار می‌کنند.
3. تعامل کاربران و وب‌سایت‌ها چگونه است.

به دلیل این‌که ساختار فنی یک وب‌سایت می‌تواند تاثیر عظیمی بر روی عملکرد آن بگذارد، درک و یادگیری این مفاهیم برای همه افراد ضروری و مهم به‌نظر می‌رسد.

شاید ایده خوبی باشد که آموزه‌های این بخش از راهنمای سئو را با همکاران برنامه‌نویس، کپی‌رایتر، طراحان یا تمام افرادی که در تولید صفحه وب‌سایت شما نقش دارند به اشتراک بگذارید.

سئو تکنیکال

 

وب‌سایت‌ها چگونه کار می‌کنند؟ 

اگر بهینه‌سازی موتورهای جستجو را فرآیند بهینه‌سازی وبسایت‌ها برای دست‌یابی راحت‌تر و سریع‌تر کاربران در جستجو تعریف کنیم، پس حداقل نیاز است که متخصصین سئو از چیزی که بهینه‌سازی می‌کنند شناخت کافی داشته باشند و بدانند که موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند.

در ادامه، فرآیند تشکیل یک وب‌سایت از خرید دامنه تا اجرا شدن کامل آن بر روی مرورگر مورد تشریح قرار گرفته است.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های این فرآیند، مرحله تبدیل کدهای نوشته شده توسط برنامه‌نویسان به یک صفحه قابل رویت برای کاربر است که توسط مرورگر انجام می‌شود. 

اطلاع از این مطلب برای متخصصین سئو به چند دلیل اهمیت دارد:
قدم‌هایی که در فرآیند شکل‌گیری وب‌سایت برداشته می‌شود، می‌تواند بر زمان بارگذاری و سرعت آن تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

این فاکتور نه‌تنها فاکتور مهمی برای حفظ کاربران در سایت شما است، بلکه یکی از فاکتورهای مهم در رتبه‌بندی گوگل نیز محسوب می‌شود.

گوگل موارد مشخصی مانند کدهای JavaScript را در مراحل بعدی پردازش می‌کند. این بدان معنی است که گوگل ابتدا صفحه را بدون کدهای JS بررسی خواهد کرد، سپس بعد از چند روز یا چند هفته آن‌ها را پردازش خواهد کرد.

این یعنی المان‌های اساسی سئو تکنیکال که با استفاده از این کدها به صفحه افزوده می‌شوند، ممکن است نقشی در رتبه‌بندی ایفا نکنند.

فرآیند بارگذاری وب‌سایت را مانند رفت‌وآمد از منزل به محل کار تصور کنید. شما ابتدا در منزل آماده می‌شوید، وسایل خودتان را جمع می‌کنید و سپس سریع‌ترین مسیر را برای رسیدن به محل کار انتخاب می‌کنید.

احمقانه خواهد بود اگر تنها یک لنگه از کفش‌های خود را به پا کنید، از یک مسیر طولانی به محل کار بروید، وسایل خود را در محل کار بگذارید و سپس بلافاصله به خانه بازگردید تا لنگه دیگر کفش خود را به پا کنید! اما برخی از وبسایت‌های ناکارآمد عملی شبیه به این مثال انجام می‌دهند.

این بخش به شما خواهد آموخت که چگونه ناکارآمدی و پیچیدگی وبسایت خود را تشخیص دهید، برای رفع آن اقدام کنید و تاثیرات مثبتی را که بر روی رتبه‌بندی و تجربه کاربری وب‌سایت به وجود می‌آید، مشاهده کنید.

هزینه های سئو در مشهد و طراحی سایت در مشهد بسته به تعداد صفحه ای که شما برای شروع سفارش دهید به صورت جنگی انجام خواهد شد.

 

قبل از این‌که یک وب‌سایت قابل دسترسی باشد، باید راه‌اندازی شود!

1. ابتدا باید یک دامنه خریداری شود. دامنه‌ها، اسم‌هایی مانند «Digikala.com» هستند که از سازمان‌هایی مثل GoDaddy یا HostGator خریداری می‌شوند. این سازمان‌ها وظیفه ثبت کردن یا رزرو کردن دامنه‌ها را در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت برعهده دارند.

2. دامنه به یک شماره IP لینک می‌شود. برای ما راحت‌تر است که از حروف و کلمات به عنوان آدرس یک وبسایت برای دسترسی به آن استفاده کنیم، اما اینترنت، زبان انسان‌ها را متوجه نمی‌شود و برای تشخیص آدرس وبسایت‌ها از ارقام و اعدادی استفاده می‌کند که به آن‌ها IP می‌گویند.

برای این‌که کاربران بتوانند به وبسایت‌های موردنظر خود، با استفاده از آدرس آن‌ها دسترسی پیدا کنند، لازم است که دامنه‌ها و IP های متناظر به هم لینک شوند. این کار توسط DNS ها (Domain Name Servers) انجام می‌گیرد.

 

وبسایت‌ها چگونه از روی سرور بر روی مرورگر بارگزاری می‌شوند؟

1. کاربران برای دسترسی به دامنه موردنظر خود درخواست ارسال می‌کنند. حالا که به وسیله DNS، دامنه‌ و IP به هم لینک شده‌اند، کاربران می‌توانند با تایپ کردن نام دامنه در مرورگر یا کلیک کردن بر روی یک لینک مربوط درخواستی برای دسترسی به سایت موردنظر خود ارسال می‌کنند.

2. مرورگر درخواست کاربران را به سرور ارسال می‌کند. درخواست اولیه کاربران باعث می‌شود تا مرورگر درخواست دیگری مبنی بر تبدیل نام دامنه به IP متناظر برای DNS ارسال کند.

پس از انجام این کار مرورگر به داده‌ها و کدهایی بر روی سرور ذخیره شده‌اند، مانند HTML و CSS و JavaScript، دسترسی پیدا می‌کند.
3. سرور کدها را ارسال می‌کند. کدهایی که وب‌سایت براساس آن‌ها ساخته شده است بر روی سرور ذخیره شده‌اند.

هنگامی که سرور درخواست مرورگر را دریافت می‌کند، فایل‌ها و کدهای وبسایت را برای مرورگر کاربر ارسال می‌کند تا در آنجا اجرا شوند.

4. مرورگر وب‌سایت را اجرا می‌کند. حالا مرورگر تمامی داده‌های لازم را از طرف سرور در اختیار دارد، اما هنوز نیاز است تا قدم نهایی برداشته شود و وب‌سایت بر روی مرورگر اجرا شود.

این قدم نهایی، درکنار یکدیگر قرار دادن این کدها، پردازش، اجرا و در نهایت نمایش وب‌سایت به کاربر است.

برای این که مرورگر بتواند تمامی داده‌های مورد نیاز برای اجرای وب‌سایت را سروسامان ‌دهد، به یک فرآیند مدل‌سازی و پردازش نیاز دارد، به همین دلی شروع به درست کردن یک DOM (Document Object Model) می‌کند.

شما می‌توانید در مرورگر کروم، با کلیک راست و انتخاب گزینه Inspect elment، مشاهده کنید که DOM چیست و چگونه کار می‌کند.

5. مرورگر داده‌های نهایی را دریافت می‌کند. مرورگر پس از دریافت و بارگزاری تمام کدهای ضروری وب‌سایت، تجزیه تحلیل، پردازش و اجرای آن‌ها، تنها یک صفحه از وب‌سایت را به کاربر نمایش خواهد داد.

لذا اگر مرورگر به هرگونه منبع یا کد اضافی برای دسترسی یا نمایش بخش دیگری از وبسایت نیاز داشته باشد، برای دریافت آن‌ها یک درخواست دیگر به سرور ارسال خواهد کرد.
6. درنهایت، صفحه وب‌سایت در مرورگر نمایش داده خواهد شد. پس از تمام این دنگ و فنگ‌ها و در نهایت، وبسایت از تعدادی کدهای برنامه‌نویسی شده به یک صفحه قابل تعامل تبدیل شده و در مرورگر نمایش داده می‌شود.

منابع:

.reliablesoft

moz

searchenginejournal