
- کسانی که سرچ میکنند به دنبال چه چیزی هستند؟
- چند نفر این کلمه را جستوجو میکنند؟
- آنها چه فرمی از اطلاعات را نیاز دارند؟
قبل از تحقیق کلمات کلیدی، سؤال کنید
قبل از اینکه بتوانید از طریق بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجو، به یک کسبوکار کمک کنید، ابتدا باید درک کنید که آنها چه کسانی هستند، مشتریان آنها چه کسانی هستند و اهداف آنها چیست.


- چه افرادی بستنی، دسر، میان وعده و غیره را جستجو میکنند؟
- چه کسی اینها را جستجو میکند؟
- چه زمانی افرادی که در جستجوی بستنی، میان وعده، دسر و غیره هستند؟
- آیا روند فصلی در طول سال وجود دارد؟
- چطوری سرچ میکنند؟
- از چه کلماتی استفاده میکنند؟
- چه سؤالاتی میپرسند؟
- آیا جستجوهای بیشتری در دستگاههای تلفن همراه انجام میشود یا در دسکتاپ؟
- چرا افراد به دنبال بستنی هستند؟
- مشتریان بالقوه کجا واقع شدهاند: کدام محله، کدام شهر، کدام کشور؟


افراد در جستجوی چه چیزی هستند؟
شما ممکن است روشی برای توصیف آنچه انجام میدهید داشته باشید، اما مخاطبان شما چگونه محصول، خدمات یا اطلاعاتی را که ارائه میدهید جستجو میکنند؟ پاسخ به این سؤال اولین گام اساسی در فرایند بررسی و پیدا کردن کیوردهای اصلی سئو است. عزیزانی که به عنوان مشاور و مجری پروژه سئو به صورت مشاوره آنلاین سئو (SEO) در خدمت آنها بوده ام.پیدا کردن کلمات کلیدی
به احتمال زیاد چند کلمه کلیدی را در نظر دارید که میخواهید برای آنها رتبه بگیرید. اینها مواردی مانند محصولات، خدمات یا موضوعات مرتبط به بیزینس شما است. اینها مانند بذر هستند، بنابراین از همین جا شروع کنید! برای فهمیدن متوسط حجم جستجوی ماهانه و کلمات کلیدی مشابه، بهتر است از ابزارهای کیورد ریسرچ استفاده کنید. ما در بخش بعدی به حجم جستجوی عمق بیشتر خواهیم داد، اما در مرحله یافتن، میتواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که کدام یک از کلمات کلیدی در بین کاربران محبوبتر هستند. پس از وارد کردن کلید واژههای بذر خود در یک ابزار کیورد ریسرچ قوی، شروع به کشف کلمات کلیدی دیگر، سؤالات متداول و مباحث مربوط به محتوای خود کنید چون در غیر این صورت ممکن است فرصتهای زیادی را از دست دهید.
- دسته گل عروس
- گل عروسی
- فروشگاه گل عروسی
- گل برای ماشین عروش
- بهترین گل فروشی برای عروسی
- نزدیکترین گل فروشی

مثال» “از دمبلهای کوچک شروع کنید تا به سنگین ترین دمبل برسید.”
از آنجا که هر دو کلمه کلیدی با سطح متوسط و کم رقابت میتوانند برای وبسایت شما سودمند باشند، یادگیری بیشتر در مورد حجم جستجو میتواند به شما در اولویتبندی کلمات کلیدی کمک کند و مواردی را انتخاب کنید که به وبسایت شما بزرگترین مزیت استراتژیک را میبخشد.استراتژی کیورد لندینگ – یک استراتژی بسیار جدی است با هدفگذاری کلمات با سختی متفاوت روی صفحات با جنس متفاوت
چند بار این عبارات جستجو میشوند؟
حجم جستجو یا search volume هرچه حجم جستجو برای یک کلمه کلیدی یا عبارات کلیدی بیشتر باشد، برای دستیابی به رتبه های بالاتر به کار و منابع بیشتری نیاز دارید. این اغلب با سختی کلمه کلیدی شناخته میشود و گاها ویژگیهای SERP را در خود جای میدهند، به عنوان مثال، اگر بسیاری از ویژگیهای SERP (مانند featured snippets، knowledge graph، carousels و … ) در نتیجه صفحه گوگل برای یک کلمه کلیدی باشد، مشکل بیشتر میشود. برندهای بزرگ اغلب 10 نتیجه برتر را برای کلمات کلیدی با حجم بالا به دست میآورند، بنابراین اگر تازه وارد دنیای وب میشوید و به دنبال تارگت کردن این نوع کلمات کلیدی هستید، نبرد سختی را باید سالها برای کسب جایگاه ادامه دهید.

سوالات در دنیای سئو حکم طلا را دارند.
اگر شما بتوانید عمده سوالاتی را که کاربران در حوزه فعالیت شما دارند و به دنبال جواب آنها هستند، پیدا کنید و به همراه جواب در یک صفحه FAQ (سوالات پرتکرار) در وبسایت خود قرار دهید، قادر خواهید بود ترافیک ارکانیگ فوقالعادهای را به وبسایت خود جذب کنید. با استفاده از حجم جستجو برنامهریزی کنید و استراتژی بچینید اکنون که عبارات جستجوی مرتبط با وبسایت خود و حجم جستجوی متناظر با آنها را به دست آوردید، با مقایسه رقبا و دستهبندی کاربران بر اساس موقعیت جغرافیایی و زمان مراجعه میتوانید یک استراتژی طراحی کنید و بر اساس آن پیش بروید تا به موفقیت برسید.دستهبندی کلمات کلیدی بر اساس رقبا
شما احتمالا تعداد بسیار زیادی کلمه کلیدی گردآوری کردهاید، اما از کجا میتوانید بفهمید که اول به سراغ کدام یک بروید؟ یک ایده عالی این است که کلمات را بر اساس حجم جستجوی بالا و رقابت کم دستهبندی کنید. کلماتی که رقیبان شما هنوز موفق به دستیابی به رتبههای بالا در آنها نشدند. به عبارت دیگر، به لیست کلمات نگاهی بیندازید و آنهایی را که رقبایتان تصاحب کردهاند، فعلا کنار بگذارید. در ابتدای کار بهتر است که از فرصتهای از دست رفته یا نادیده گرفته شدهی رقیبانتان استفاده کنید تا کمی خود را بالا بکشید، سپس با یک استراتژی تهاجمیتر برای تصاحب کلیدواژههایی که رقیبان عملکرد بالایی در آنها دارند وارد میدان شوید. دستهبندی کلمات کلیدی بر اساس زمان اطلاع از روندها و رفتارهای زمانی و بازهای میتواند در تنظیم یک استراتژی محتوا مفید باشد. برای مثال اگر شما بدانید که عید نوروز در بین ماههای اسفند تا فروردین و در منطقه ایران با افزایش حجم جستجو مواجه میشود، میتوانید برای یک کمپین محتوایی یا تولید محتوای عالی در آن زمان برنامهریزی کرده و مخاطبان زیادی را جذب نمایید. دستهبندی کلمات بر اساس منطقه و موقعیت شما میتوانید با محدود کردن جستجوی خود به یک کشور، شهر یا استان محدوده مکانی مشخصی را هدف قرار دهید و استراتژی خود را بر این اساس تنظیم کنید. Google Keyword Planner برای اینکار امکانات مخصوصی در اختیار شما قرا میدهد. همچنین میتوانید علاقهمندیهای هر موقعیت را از طریق Google Trends شناسایی کنید. تحقیقات مبتنی بر موقعیت میتواند به شما کمک کند که محتوایی سازگارتر با مخاطب هدف خود تولید کنید، برای مثال با تحقیقات مختلف میتوانید متوجه شوید که در ایالت تگزاس آمریکا، کلمه “big rig” برای توصیف کامیونهای بزرگ استفاده میشود، درحالی که در نیویورک استفاده از “tractor trailer” بیشتر رواج دارد.کدام فرمت ظاهری برای هدف جستجوگران مناسبتر خواهد بود؟
در بخش دوم با SERP features آشنا شدید و انواع امکانات گوگل برای ارائه محتوا به مخاطبان را مشاهده کردید. این پیشزمینه میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که کاربران تمایل دارند اطلاعات و محتوا برای یک کلیدواژه مشخص، به چه شکلی در اختیار آنها قرار بگیرد. فرمتی که گوگل برای نمایش نتایج جستجو انتخاب میکند وابسته به هدف جستجو است، چیزی که برای هر جستار متفاوت و منحصربهفرد است. گوگل این اهداف را در Qiality Rater Guideline (شیوهنامه کیفی رتبهبندی) توصیف میکند و آنها را به دستههای “دانستن” (برای جستارهای اطلاعاتی)، “انجام دادن” (برای دستیابی به یک هدف)، “وبسایت” (پیداکردن یک وبسایت مشخص) و “بازدید شخصی” (بازدید از یک کسب و کار محلی) تقسیم میکند. درحالی که ممکن است هزار نوع جستار در موتورهای جستجو وجود داشته باشد، ما در اینجا به 4 دسته عمده آنها نگاهی خواهیم انداخت:- جستارهای اطلاعاتی (Informational): کاربر به دنبال اطلاعات میگردد. مانند ارتفاع برج میلاد، اسم یک گروه موسیقی یا سال قهرمانی ایتالیا در جامجهانی.
- جستارهای پیمایشی (Navigational): کاربر قصد رفتن به محل خاصی را در دنیای اینترنت دارد، برای مثال میخواهد صفحه فیسبوک مهدی طارمی را پیدا کند.
- جستارهای تعاملاتی (Transactional): کاربر به دنبال انجام کاری است، مانند خرید یک بلیت هواپیما یا گوش دادن به یک موسیقی.
- جستارهای تجاری: کاربر به دنبال مقایسه محصولات مختلف است و قصد دارد برای خرید بهترین محصولی را پیدا کند که با نیازهای او تطبیق دارد.
- جستارهای مکانی: کاربر به دنبال جستجوی یک مکان مشخص است، مانند نزدیکترین کافی شاپ یا مسیر پارک پردیسان.
ابزارهایی برای ارزیابی ارزش کلید واژهها
یک کلیدواژه چه میزان ارزش به وبسایت شما خواهد افزود؟ این ابزارها کمک خواهند کرد تا شما پاسخ این سوال را بفهمید و امکانات بسیار خوبی برای تحقیقات کلیدواژه در اختیار شما قرار خواهند داد:- Moz Keyword Explorer: شما میتوانید با وارد کردن یک کلیدواژه در این ابزار، اطلاعاتی مثل حجم جستجوی ماهیانه و SERP features (مانند بستههای محلی یا featured snippets) آن کلیدواژه را بهدست آورید.
- Google Keyword Planner: این ابزار که زیرمجموعه Google AdWords میباشد قدیمیترین و رایجترین ابزار مورد استفاده در میان کارشناسان سئو برای تحقیقات است، اما برخی محدودیتهایی (مانند مخلوط کردن حجم کلیدواژههای مشابه در یک دسته) دارد که باعث آمار غیر دقیق میشود.
- Google Trends: یک ابزار عالی برای شناسایی و رصد روند زمانی کلیدواژهها است و با استفاده از آن میتوانید زمانبندی کمپینها و استراتژیهای محتوایی خود را تعیین کنید.
- AnswerThePublic: این ابزار رایگان به شما این امکان را میدهد تا از رایجترین سوالات جستجو شده درباره یک کلید واژه اطلاعات کسب کنید. برای مثال سوالاتی که بیشترین جستجو را درباره لباس داشتهاند را در اختیار شما قرار میدهد.
- SpuFu Keyword Research Tool: این ابزار میتواند دادههای مفید و دستهاولی راجع به کلیدواژههای رقیبانتان در اختیار شما قرار دهد.
دستهبندیها: مشاوره سئو _ خدمات سئو _ طراحی سایت مشهد _ مجله سئو